Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
3. november 2016, 15:10

KEEDA ISE: Supp, mis paneb pekid põlema (14)

See üsna levinud rasvade põletamist soodustav supp on paljude inimeste lemmik üle kogu maailma. Ja mis kõige parem - siinkirjeldatud nädalane toitumiskava on saanud heakskiidu arstidelt.

Näiteks on see dieet kasutusel olnud haiglates, kus südameoperatsiooni ootavatel patsientidel on tarvis kärmelt kaalust alla võtta, kirjutab Healthy Life Tricks ja manitseb nädala jooksul lisaks supile pidada alatoitumise vältimiseks kinni ka ülejäänud kavast ning jooma palju vett.

Kuid mis kõige parem: see rasvapõletussupp  on tõeliselt lihtne keeta ning maitsev ka süüa.

Supi keetmiseks läheb vaja 200 g sellerijuurt, 500 g valget peakapsast, 6oo g porgandit, 6 suurt sibulat, 2 rohelist paprikat, 400 g rohelisi ube, 1 loorberileht, 6 küpset tomatit, 1,5 l tomatimahla, soola, pipart, maitserohelist.

Supi valmistamiseks lõika kooritud ja puhastatud juurseller kuubikuteks. Puhasta ja tükelda ka teised köögiviljad ja pane tomatimahlaga keema. Jälgi, et köögiviljad oleksid vedelikuga kaetud, vajadusel lisa vett. Aja supp keema ning kuumuta seda kõrgel temperatuuril kümme ning seejärel hauta madalal kuumusel veel kümme minutit.

Järgmisel seitsmel päeval toimi nii: 

1 päev

Söö suppi ja lisaks mõned puuviljad. Süüa võid arbuusi ja melonit, kuid väldi banaane. Joo palju vett, jõhvikamahla või magustamata teed.

2 päev

Söö suppi ja lisaks köögivilju, väldi maisi, herneid, ubasid. Tarbi rohkem rohelist ja lehtköögivilju. Õhtusöögiks võid lisaks süüa ühe suure võiga kartuli. Hoidu puuviljadest!

3. päev

Söö suppi ja kõiki puu- ja köögivilju nii, nagu hing ihkab. Hoidu õhtusöögiks kartuli söömist. Selleks päevaks oled sa tõenäoliselt kaotanud 2-3 kilo.

4 päev

Söö suppi, selle kõrvale nii palju banaani, kui soovid ja joo vett nii palju, kui suudad.

5 päev

Söö suppi vähemalt kord päevas, lisaks võid süüa 6 tomatit, 300-400 grammi veise-, lambaliha või kala. Joo vähemalt kuus kuni kaheksa klaasi vett.

6 päev

Söö suppi vähemalt kord päevas. Lisaks võid süüa nii palju lamba- või loomaliha, kana, kala ja köögivilju, kui hing ihkab. Kartulist püüa siiski hoiduda.

7 päev

Söö suppi vähemalt kord päevas, samuti võid süüa magustamata puuvilju, köögivilju ja pruuni riisi nii palju kui soovid.

Selle dieediga võid kaotada kuni seitse kilo nädalas. Kui sa kaotad rohkem, tee supidieediga vähemalt nädalane paus ja siis võid jätkata.

Tasub meeles pidada, et sel ajal ei ole hea süüa leiba, pastat ja praetud toite, samuti on vastunäidustatud magustatud jookide (ka mahla) ning alkoholi tarbimine. Näpud hoia eemal ka gaseeritud jookidest.