Laupäeval on Tartu Kaubamaja juures kohal mammograafiabuss.Foto: ALDO LUUD
Keha
7. november 2016, 13:30

Laupäeval saab Tartus tasuta rindu kontrollida (5)

Tartu Ülikooli kliinikumi sõeluuringumeeskond pakub eeloleval laupäeval Tartu ja Lõuna-Eesti naistele võimaluse tasuta rindu uurida.

8. novembril tähistatakse radioloogia päeva, mis sel aastal on pühendatud rinna piltdiagnostikale. Kuna Eestis kutsub Haigekassa ainsana Euroopa Liidus rinnavähi sõeluuringule vaid 50–62 aastaseid naisi, aga rinnavähi haigestumus kasvab pidevalt kuni 74. eluaastani, otsustas Tartu Ülikooli Kliinikumi sõeluuringumeeskond pakkuda Tartu ja Lõuna-Eesti naistele võimalust oma rindu tasuta uurida.

Selleks korraldab radioloogiakliiniku meeskond Tartu kesklinnas (Tartu Kaubamaja juures) laupäeval, 12. novembril tasuta rinnauuringute päeva. Kohal on Eesti Vähiliidu Mammograafiabuss, kus tehakse mammograafiat ja Tartu Ülikooli Kliinikumi mobiilne diagnostikakabinet, kus vajadusel saab lisaks teha rindade ultraheliuuringut.

Uuringule on ennekõike oodatud 63–70 aastased naised (ka need, kellel pole ravikindlustust), kellel ei ole viimase 2 aasta jooksul rinnauuringut tehtud. Vabade aegade olemasolul võtame uuringule ka 45–49 aastaseid (soovitavalt rinnakaebustega) naisi, kellel ei ole rinnauuringut tehtud viimase aasta jooksul.

Tasuta rinnauuringuid tehakse laupäeval, 12. novembril kell 10–16. Uuringul osalemiseks on vajalik etteregistreerumine telefonil 731 9411 (tööpäeviti kell 8–16). Saatekirja vaja ei ole. Sõeluuringu vanusegrupis naistele sel päeval uuringuid ei tehta.

Võimalusel võetakse uuringule ka naisi, kes pöörduvad otse mammograafiabussi.