Kurbus.Foto: Maurizio Rellini/SIME
Terviseuudised
7. november 2016, 18:46

Viis põhjust, miks ei peaks eirama kurbustunnet (1)

Kurbust peetakse tihti tundeks, mida võiksime eirata, kuid tegelikult on selle tunde läbielamine tervisele pigem kasulik.

Pahatihti soovitame me enda lähedastel unustada negatiivsed tunded, aimamata, et nende kogemine aitab meid rohkem kui pidev allasurumine, vahendab Bustle.

 Negatiivsed tunded aitavad meil hiljem ellu jääda.

 Tihtipeale on targem negatiivsetele tunnetele vastu astuda ning neid läbi kogeda. Kui me tunneme läbi halbu emotsioone, siis teisel korral ei tee need meile enam niivõrd palju haiget kui esimesel.

 Kurbus teeb meid emotsionaalselt küpsemaks.

 Halvad kogemused ja nende läbielamine teeb meid emotsionaalselt täiskasvanumaks. Kui oled saanud mõne halva kogemuse osaliseks, selle edukalt läbinud, oskad ka tulevikus end sarnaste olukordade eest enam kaitsta või pakkuda head nõu enda sõpradele.

 Negatiivsed tunded suurendavad kreatiivsust.

Tihtipeale suudavad negatiivsed tunded panna meid mõtlema kastist välja. Nii suudame me mõelda loomingulisemalt ning hiljem suuresti edu saavutada.

 Kurbus aitab meie mälu parandada.

 Halvas tujus olles, hakkab meie mälu meelde tuletama juhtumeid, mis on kehvasti läinud. Taoline meeldetuletamine aitab tegelikkuses kaasa ka meie mälu parandamisele.

 Sõpruste tugevnemine.

 Kindlasti pole sõprussuhteid kasulik rajada kurbadele tunnetele, kuid halva enesetundega näeme me,  milliste ümberolevate inimestele me üldse elus tegelikult loota võime.