Rõõmus naine.Foto: Lisa Linder/4Corners
Terviseuudised
9. november 2016, 19:00

Tahad vaimselt terve olla? Õpi positiivne olema!

Meie vaimsele tervisele mõjub üllatavalt hästi see, kui suudame jääda positiivseks.

Reader´s Digest toob teieni tegevused, mida positiivsed inimesed teha armastavad. Ehk suudame ka ise paar nippi kõrva taha jätta.

 Jäädvustamine.

 Rõõmsate inimeste jaoks ei ole headuse märkamine pelgalt viis enda emotsioonide turgutamiseks. Peale heade asjade märkamise peavad rõõmsad inimesed tähtsaks ka kauneid hetki elus jäädvustada, sest hiljem nende vaatamine ja meenutamine võib taaskord elus kaasa aidata.

 Armastuse edasi andmine.

 Õnnelike inimeste jaoks on tähtis ka teisi enda ümber õnnelikuks teha. Seega ei jäta nad varjatuks enda rõõmuhetki, vaid soovivad näidata neid ka enda sõpradele Facebookis.

 Nad peavad päevikut.

 Pannes päevikusse kirja enda igapäevased mured ja rõõmud, saame me hiljem kas enda rõõmudest heaolu tunda või halvematest hetkedest üle saada.

 Nad näevad alati teistes positiivsemaid külgi.

 Kui soovid olla positiivne, siis peaksid teadma, et õnnelikud inimesed on need, kes üritavad teistes inimestes alati head näha. Kui sul leidub mõni isik, kes sulle väga ei sümboliseeri, siis soovitame leida temas kas või ühe meeldiva joone, peale mida muutud ka ise õnnelikumaks.

Nad aeglustavad elutempot.

 Elutempot aeglustades saame me õppida enam keskenduma iseendale ja headele asjadele meie ümber.

Nad õpetavad positiivset suhtumist ka enda järglastele.

Positiivsed inimesed küsivad igal õhtul oma lapselt: "Mis sulle tänases päevas kõige enam meeldis?" Küsimine meeldivuse kohta tekitab ka nende perekonnas positiivsema õhkkonna.