Mediteerimine.Foto: Reuters / Scanpix
Terviseuudised
10. november 2016, 20:32

Kuus nippi vererõhu normis hoidmiseks

Et tervena püsida peaksime hoolikalt jälgima ka enda vererõhku.

Kõrge vererõhk on tõsiseks ohuks sinu tervisele, sest võib endaga kaasa tuua infarkti ja teisi südant kahjustavaid haiguseid nagu insult, diabeet jne, vahendab Medical Daily. Seega tuleks enda vererõhku hoolikalt jälgida.

Toome välja kuus nippi, kuidas on võimalik enda vererõhku normis hoida.

Kaota lisakilod.

Kui soovid enda vererõhku kontrolli alla hoida, siis peaksid jälgima enda füüsilist aktiivsust. Kõrgem aktiivsus aitab kaasa kilode kaotamisele, mis on tihti üheks kõrge vererõhu tekitajaks. Pea meeles, et füüsilise aktiivsuse jaoks ei pea sa alati jõusaali minema, vaid piisab ka pisikesest lisajalutuskäigust päevas.

 Vähenda soolakogust.

Üheks viisiks enda vererõhku kontrolli all hoida on vähendada soolakogust sinu toidus, sest ka selle liigne tarbimine võid tekitada kõrget vererõhku.

Kofeiini vähendamine.

Ka tihe kohvijoomine võib tekitada kõrget vererõhku, mistõttu soovitame vähendada ka kohvitarbimist.

Väldi stressi.

Kui oled väsinud, siis ürita end rahustada ja proovis vajadusel tööd tehes vahepeal kontorist väljas käia, sest see aitab su pingeid maandada. Teisalt tea, et ebatervislik eluviis nagu suitsetamine, ei aita kaasa stressimaandamisele, vaid on üheks selle tekitajaks

Mediteeri.

Mediteerimine on üheks parimaks viisiks stressimaandamisel, mistõttu mõjub see hästi ka sinu südametööle. Hinga rahulikult sisse ja välja ning ürita keskenduda vaid iseendale.

Maga piisavalt.

Kas teadsid, et südamehaigused ründavad enam neid, kes magavad öösiti vaid paar-kolm tundi? Jah, nii see on! Seega kui soovid enda südametööd jälgida, siis peaksid muutma enda päevagraafikut nii, et saaksid ka korralikult magada.