Lapsed

Riigikontroll: Eesti laste terviseprobleemid jäävad sageli õigeaegselt märkamata (4)

LISA KOMMENTAAR

mis jutt see on12. november 2016, 11:20
koolid on olemas. medõed on koolis. tehke need uuringud koolis ära. väljaarvatud kopsupilt. kõik on võimalik teha aga miks ei tehta ei saa aru.
Seda enam peaksite hindama neid emasid kelle lapsed on veel terved.11. november 2016, 21:13
Ma ei poolda tutvuste kaudu hangitud laste kasvatamisoiguseid, ega soprade palvel kirjutatud valediagoose. Arst peaks mitte arvustama teiste inimeste toitumisharjumusi, kui nad on vaimselt terved. Ahistades lapsevanemaid peksite motlema, et te hävitate tulevase eesti elanikkonna juba lapsena. Noukogude liidu arstide ideoloogilised katsetused uue eesti povlkonna peal on jubavilja kandnud. Pigem moteldakse oma taluviisu suurustele jalgadele kui tegeletakse patsiendiga. Ja koike seda ei tea kuidas hangitud diplomi kaitsel.
Mammu11. november 2016, 14:00
Teisest eluaastast peab iga aasta tagant last perearstile näitamas käima, kui ta vahepeal juhuslikult haige pole. Igaaastasel kontrollil toimub lapse kaaalumine, mõõtmine ja kuulamine (kui laps laseb). Kas ei peaks vähemalt vereproovigi tegema. Eriarsti juurde minekuks peab mitu kuud ootama ja lapseltki nõutakse visiidi tasu.
Juta11. november 2016, 12:01
Ega ka riik eriti soosi seda, et lapsed õigel ajal ravi saavad. Lähed perearstile, saad diagnoosi edasi suunatakse järgmise arsti juurde kes kinnitab diagnoosi sealt edasi järgmise juurde kes otsustab mis edasi saab. No näiteks vajab laps operatsiooni. siiani on kulunud kindlat pool aastat. Ja operatsioonile saamiseks öeldakse,m et järjekord 1-1,5 aastat!!??