Mine lõunapausil kolleegidega kohvikusse maast ja ilmast lobisema - see annab energiat!Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
11. november 2016, 13:00

Seitse nippi, kuidas end ka pärastlõunal energilise ja tegusana tunda

Lõunapaus pole ette nähtud asjata – sel ajal saab inimene end koguda ja pärastlõunalgi energiliselt ja tegusalt edasi askeldada. Kuid ka lõunapausi ei maksa lihtsalt maha magada, vaid tegema peaks hoopis seda, mis pärastlõunaks jaksu annab.

Bustle toob välja seitse tegevust, mis aitavad sul end ka pärastlõunal energilise ja tegusana tunda.

·            Jaluta. Kõndimine teeb tuju paremaks, paneb pea paremini tööle ning kokkuvõtteks annab ka energiat. Veelgi parem, kui teed seda õues. Kasvõi viis minutit.

·            Korista laud. Enne lõunale minekut korista oma laud ära, siis saad naastes uue hooga alustada.

·            Suhtle. Lõunapausil räägi töökaaslastega kõigest, välja arvatud tööst. Las aju puhkab sel ajal veidi!

·            Tuku. Kui sul on olemas võimalused, võiksid paarkümmend minutit tukkuda. See annab pärastlõunale uue hingamise eriti juhul, kui eelmisel õhtul uinusid liiga hilja.

·            Unusta nutiseadmed. Kuna suure osa päevast veedad sa nagunii telefonis või arvutis, tõmba vähemalt lõunapausiks juhe seinast välja. Selle asemel kirjuta midagi käsitsi või joonista, see annab sulle loovust.

·            Söö tervislik lõunasöök. Ja ära unusta seda nautida. Just nii saad keha toimimiseks vajalikke toitaineid ja energiat.

·            Venita. Istumine olevat uus suitsetamine. Et päev otsa pinges olevaid lihaseid lõõgastada, õpi end lõunapausil venitama.