Esiteks põhjustavad peavalu veinis sisalduvad sulfitid. Mõnikord on veinipudelitel ka märge selle kohta. Ekspertide hinnangul on see märgistamine mõnevõrra aegunud, sest sulfitite suhtes on tundlik vaid 1% rahvastikust, kirjutab Wall Street Journal. Samas leidub seda ainet suures koguses ka paljudes teistes levinud toitudes, näiteks tuunikalas või kuivatatud puuviljades.
Sulfititest rohkem tekitab peavalu veinis sisalduv alkohol. Seda kinnitab asjaolu, et veinijoomisjärgne peavalu, eriti pärast punase veini joomist, ei kimbuta, kui piirdutud on vaid ühe pokaaliga.
Kuid veinis on ka teisigi peavalu põhjustavaid aineid. Näiteks soodustavad histamiinid ajus veresoonte laienemist, türamiinid nende ahenemist. Selle tulemuseks on jällegi peavalu.
Kuid sellele probleemile tuleb appi apteegi keemia, kui veinile lisada väikese koguse vesinikperoksiidi (vesinikülihapend) siis see neutraliseerib veinis oleva sulfiidi !