Terviseuudised

"Emme, issi, ma luban, et seitsmeaastaselt hakkan käima!" (18)

LISA KOMMENTAAR

aniil16. november 2016, 13:40
siin on siis selle sama inimese abipalve läbi fb:
Tere kallid sõbrad! Tean, et olen enamuse jaoks olnud viimased aastad kadunud ja eemal. Vaid üksikud teavad põhjust: aastal 2012 sündis meie perre tüdruk, kes sai nimeks Aurelia. Mingi vääramatu jõud sundis pisikest Aureliat liiga vara seda maailma avastama - tervelt 12 nädalat enne tähtaega. Tagajärjed lõid meil jalad alt: ulatuslik ajukahjustus. Varsti 5-aastaseks saava preili suurimad saavutused, füüsiliselt, on põrandal käte jõul edasi roomamine, seisulaua abil püsti seismine. Vaimse poole pealt on talle jagatud aga rohkem - hea mälu ja terasus :)
Läbi toreda tuttava jõudis minuni info ABM meetodist ajukahjustusega lastele (täpsemalt saab meetodist lugeda: http://www.anatbanielmethod.com). Eestis käib seda teraapiat tegemas Jane Flyman Rootsist ja seda üle 2 kuu. Seansid on väga kallid ning rahastada tuleb seda ise.
Olen jõudnud sellisesse eluetappi, et surun maha häbi ja häbelikkuse ning palun abi! Abi oleks pisemastki toetusest, mis laekub AURELIA SELLIOV kontole: EE121010011618459226
Võimaluse korral alustame kohe novembri teises pooles ja olen nõus teatud aja möödudes Teie kõigiga meie saavutusi jagama!
Meie siirast abipalvet võib jagada, sest ma usun, et headus pole maailmast täielikult kadunud ja üks pisike preili oskaks seda hinnata – ta lubab meile ammu et 7-aastaselt hakkab kõndima – kes teab, ehk see polegi mingi nali, vaid sisetunne?
Kristiina15. november 2016, 21:08
Mina kui ka sünnist saati puudega soovitan eluase ära vahetada esimesena(annetused) ja õpetada iseseisvust kas raamiga, tavaratastoolis või elektrilises(oleneb käte seisundist). Selleks,et ei tekiks mahajäämust ja õpitud abitust abistajate nõjal elamise näol.
Kristiina15. november 2016, 21:15
Miks eluase vaja vahetada ja käte puuete korral elektriline? Vat selleks et eakohane areng ei seiskuks. Kui laps ei saa ise õue minna nii,et ema ainult aknal vaatab või Hiljem kooli siis mis iseseisvusest me rääkida saame. Välismaal ei kardeta elektrilist sest mõju vaimsele poolele pole vähem tähtis. Loomulikult on teraapia ka seal aga lõpuks otsustab inimene kuidas parem on. Mõnikord on ratastoolis elu(vajadusel ka mõned sammud) mobiilsem ja kiiremgi kui karkudel ukerdamine.
abistaja15. november 2016, 14:40
kuhu raha kanda ,mikson artikkel tasuline ja ei ole konto nr. noh ja riigikogulsed rahakoti suud lahti aidake seda väikest tüdrukut mis te muidu lobisete seal niisama ja seda teatage siis meedias et näe aitasime väikesel tüdrukul jalad alla,kõik me ju teame kui suured palgad jatoetused teil seal on
Siiski15. november 2016, 11:47
Riik ei kompenseeri lapsele vajalikku teraapiat, mis TEGELIKULT pole ületamatult kallis ( riigi jaoks liiati ). seevastu riik toetab ja peab üleval mitmeid lohetsevaid riike, annab laene ja viskab raha tuulde. Lisaks varastavad juhtivad tegelased riigi tagant miljoneid. Aga last aidata, selleks sellel riigil raha pole. Riik või asi, esinev vargapunt on see riik ( riik ei ole ammu enam rahvas ).
Tubli.15. november 2016, 12:32
Arvan, et see laps on pensionäär, las vanevad lähevad käivad pesioniametis ära, sealt peaks saama lapsele 10 päevase haigla ravi , näiteks Haapsalu,
Mingu käigu pesioniametis ära, ning rääkigu murest.
miia15. november 2016, 13:11
Ega see riigi poolt eraldatav raha on nii pisku, et need rahad on juba ammu otsas( need rehabilitatsiooni rahad mida saab läbi pensioniameti). Ja 10 päeva haiglaravi ei aita sellise lapse puhul midagi- igapäevaselt peaks riik tagama lapsele füsioterapeudi teenuse. Haapsalus saab ainult 30min. päevas võimlemist- aga vaja on 8h ja siis oleks ka tulemused.
Tubli.15. november 2016, 13:43
Tead miia selle 8 h sisse peab kuuluma hõmmiku söök, lõuna ja õhtusöök, 30 min. on esialgu hea, kuna keegi ei tea seda kui palju on lapsel võimu kehas, ning selle saab ilusti ära korralda, füsoteraapi ja mazaas peaks olema esialgu talle hea, kui saa pole käinud haiglaravil siis pole ka mõtet sul järedusi teha, põhiline on see et lapse ema või isa peab olema kaasas, et näha kuidas see toimub, ning see asi ei käi ruttu Miia, temal võib see rutem käia kuna ta on noor, aga ta peab arvestama sellega et kõik ei lähe ilusti, mina olen võidelnud oma kehaga 12 aasta, ajukahjustus anna jupp haaval järgi ja tekib ka tagasi lööke.
miia15. november 2016, 14:34
Ei ma ei usu, et 30min päevas võimlemisest piisab. Sel haiglaravil on suurem efektiivsus, kui patsientidega tegeletaks päev läbi. Puutepunktide saates näidati, et kuidas on ravi korraldatud Hispaanias ja tulemused olid ka visad tulema. Sama patsient (temast oli saade) siin Haapsalus taastusravis olles lihtsalt jäi veel järjest kehvemaks, sest ei saanud vajalikku ravi. Eesti arstid tahaks aidata, aga kõik on raha taga- ei saa pakkuda vajalikku taastusravi.
Üks ema15. november 2016, 16:18
To tubli. Kas Te tõesti arvate, et me, emad pöördume kohe esimese hooga ajakirjanduse poole ja riilikult finantseeritavaid vahendeid ei kasuta. Antud juhul on küsimus selles, et vanemd soovibvad proovida üht teraapiat, mida riik ei rahasta ja vanemad küsivad abi, sest päris keeruline on leida puudega lapse kõrvalt iga kahekuu tagant 720 eurot taastusraviks. Tegelikult on Eestis juba üle 10 lapse, kes seda teraapiat saavad ja me näeme juba positiivseid tulemusi. Ka mina kasutan oma lapse puhul seda meetodit, aga samas käin ka lapsega Haapsalus taastusravil, lisaks neuroloogi suunatud füsioteraapias, tegevusteraapias jm ning täiendavalt ostan ka teenuseid, mis enam rehabilitatsiooniplaani alla ei mahu. Me tahame lihtsalt oma lastele parimat võimaldada, et nende arengut toetada.
ikka ja vaid15. november 2016, 11:28
tasuline loetav. Pole siis probleemi, et äkki v6iks kuidagi toetada.
anett15. november 2016, 11:16
Minu laps oli ka haige ja tegi oma esimesed sammud 1 ja 9 kuuselt,võrratu vaatepilt.Edu ja jaksu sellele perele,kalli väiksele neiule.
Tiia15. november 2016, 10:48
Ma ei soovita käima hakata ,sest mina hakkasin nelja aastaset käima ja nüüd 55 vaevlen selja vea käes . Mida keegi ei soovi opereerida. 20 aastat tagasi olnud see lihtne üks plaat panna jalanärvi ja selgroo vahele. Nüüd ei oska arvata .Vaevused aina suurenevad.
Pole kahte samasugust juhtumit15. november 2016, 13:25
Arstiteadus on edasi arenenud 50 aastat, äkki ei peaks oma õnnetu saatuse pärast teisetele seda jagama.
Soovitan maaimas ringi vaadata, ilma käte ja jalgadeta inimesed ujuvad, töötavad, spordivad, mängivad klaverit, saavad kõik tehtud. Tuleb elada sellega, mis on antud ja kui oled rõõmus, ei vaevaks ka tervis nii palju!
Merje15. november 2016, 10:48
Ja hakkabki käima , kui usk on sellesse! Nii peabki ju minema. Ema ja isa peavad ka lapsesse uskuma,siis läheb kõik hästi.
...15. november 2016, 13:41
Lugu lugedes ma ka mõtlesin,et miks siis ema-isa ei toeta plikat usuga,see on väga tähtis. Võibolla saab tüdruk ka ise hakkama,aga ema-isa usu toel oleks see kindlasti lihtsam. Minule näiteks jõudis mingi 7-10 aastaselt kohale pilt,millal ma suren,et olen 72 aastat vana ja väljas on kevad.Praegu olen 47 ja see pilt on aastatega vaid saanud veendumust juurde.Elus on olnud mitmeid nö napikaid,kuid alati on olnud lohutuseks või abiks teadmine,et veel pole aeg,et aeg tuleb siis,kui olen 72.Võibolla see tüdruk teab samuti juba ette millal on temale õige aeg.
Nii armas15. november 2016, 08:52
Ja see pisikene hakkabki käima, lähebki nii nagu Aurelia ütleb. Issi - emme armastage ja kannustage ka siis kui see võimatu näib.
Tubli.15. november 2016, 07:59
Kus juures see laps hakkab käima, kuna tal on tohutu tahtejõud, ma tean mida räägin kuna olen ise ajukahjustuse küüsis siiani, elasin ratastoolis 6 kuud. Minu vanus oli siis 26 a. tahtmine oli mul ka nii suur, ning ma hakkasin uuesti käima, on küll ajukahjustuse tagajäried, tasakaal pole küll hea, aga tunne uhkust, et käin ja saan omi asju teha. Ma olen ravi asutustes väga palju ja kaua viibinud
Hoian sellele lapsele pöialt, et ta saaks oma tahmise ja hakkab käima.
Väga tubli et on olemas selline tahmine.