Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
16. november 2016, 13:05

Töökeskkonnas tuleb hinnata riske, mis võivad töötajate tervist ohustada

„Tööealise inimese tervis sõltub väga suurel määral sellest, kui hästi töötervishoid toetab inimese tervist. Meist sõltub, kas läheme pensionile postuumselt või suudame riske oluliselt vähenda,“ lausus Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu.

Tööinspektsiooni korraldatud rahvusvahelisel konverentsil  arutasid Eesti, Norra, OECD ja Euroopa eksperdid töötervishoiust uuenenud töökeskkonnas.

Tööinspektsiooni korraldatud konverents keskendub töötervishoiu küsimustele oludes, kus tehnoloogia ning uuenenud tööturg on muutnud töötingimusi. Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu rõhutas konverentsi avades, et töötervishoiusüsteem peab lähtuma konkreetse töökeskkonna ning töötaja vajadustest. „Tööealise inimese tervis sõltub väga suurel määral sellest, kui hästi töötervishoid toetab inimese tervist. Meist sõltub, kas läheme pensionile postuumselt või suudame riske oluliselt vähenda,“ ütles Maripuu.

Konverentsi peaesineja, dr Tim Carter  Norra Meremeditsiini Keskuse ja Haukelandi Ülikooli Haigla professor keskendus töötervishoiu tulevikule muutunud töökeskkonnas ning vajadusele keskenduda riskide maandamisele, mitte niivõrd õnnetuste tagajärgedega tegelemisele. Töökohtade uutest terviseriskidest rääkisid Veerle Miranda OECDst ning Julia Flintrop Euroopa Tööohutuse ja Töötervishoiu Agentuurist.