EMA SÜDA ON MURTUD: Kuigi arstid võivad vabandada, ei suuda miski võtta ära lapsele juba põhjustatud valu. Foto: Tiina Kõrtsini
Terviseuudised
18. november 2016, 04:00

AHASTUSES EMA: "Nii kui kips ära võeti, nägin ma kohe lapse hõõrdunud kanda. See oli väga kole silmapilk!" (42)

Neljaaastane pisipoiss piinles oskamatute kipsipanijate tõttu nädalate viisi ränga jalavalu käes.

Neljaaastane pisipoiss piinles oskamatute kipsipanijate tõttu nädalate viisi ränga jalavalu käes.

Septembri lõpul murdis väike Oliver sääreluu. Jalg pandi algul Rakvere haiglas, hiljem ka Tallinnas valesti kipsi. Poisi päevad möödusid valudes ja ema omad ahastuses: "Sääreluu murruga kipsis, aga kand valutab – see pole normaalne!" 

Lapse ema on nüüd takkajärele juhtumist rääkides väliselt rahulik, kuid tunnistab, et südames rahu veel pole. Ema sõnul selgus kohe, kui lapselt kips ära võeti, teda piinanud valu põhjus: kips oli valesti pandud ja seepärast jalga pidevalt hõõrunud. "Issand, ma nii vihastasin siis ja paningi Facebooki kogu selle jutu," meenutab ta hetke, kui nägi lapse haavu. Neljaaastase Oliveri piinad said alguse 30. septembril, kui ta lasteaias rattaga sõites kukkus. Esialgu tundus poiss kombes olema, aga ema süda ei andnud rahu. Mindi Rakvere haigla erakorralise meditsiini osakonda jalga näitama. "Öeldi, et on vasaku jala sääreluu murd ja jalg pandi kohe kipsi," meenutab ema. 

Edasi lugemiseks: