Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
19. november 2016, 13:08

MEESTELE: Viis tervisehäda, mis tabavad teid siis, kui te ei seksi (60)

Meestel on ikka palju tööd ja muresid, kuidas pere üleval hoida. Selle kõrvalt on lihtne juhtuma, et voodielu jääb soiku. Kuid mis juhtub mehega, kes ei seksi?

Seks mõjutab nii meie emotsioone kui tervist. Seepärast on Men´s Health rastanud viis häda, mis tabavad mehi siis, kui nende elus seksi napib.

* Mehed on murelikud ja ärevuses. Seks rahustab inimesi ja aitab stressiga hakkama saada.  Ühe uurimuse järgi saavad regulaarselt seksivad inimesed paremini hakkama näiteks avaliku esinemisega. Seksi ajal vabanevad ajus õnnehormoonid, mis panevad inimesed end hästi tundma.

* Meestel suureneb risk haigestuda eesnäärmevähki. Ameerikas tehtud uurimuse järgi langes regulaarselt seksivatel meestel risk haigestuda eesnäärmevähki koguni 20 protsenti. Põhjus? Sage ejakuleerimine eemaldab potentsiaalsed kahjulikud ained.

* mees on vastuvõtlikum külmetusele ja gripile. Vähem seksi tähendab, et  immuunsüsteem ei ole  enam nii tugev.

* Mees on suhtes ebakindel. Kui ei seksi, siis tõuseb ebakindlus sinu suhte osas. See puudutab aga otseselt su õnne, lähedust kallimaga ja turvatunnet suhtes.

* Mehel suureneb risk erektsioonihäireteks. Harvem  seksivatel meestel on kaks korda suurem tõenäosus kogeda erektsioonihäireid võrreldes meestega, kes seksivad nädalas korra või rohkem.