Terviseuudised

SÜDAMEHAIGE: kas keegi ütleks, mis kell ma tohin infarkti saada? (44)

LISA KOMMENTAAR

Mis24. november 2016, 13:45
te virisete, Rõivas ütles, et nemad on riigi viinud heasse seisu.
23. november 2016, 22:29
Oleneb sellest kui palju sul raha on ja millisesse parteisse kuulud.
Õudne...23. november 2016, 19:49
..on olla Eesti riigis pensionär,igas valdkonnas süüdistatakse pensionäre,et nemad kulutavad kõik rahad ära.Tuleb EL`lt pensionäridel taotleda abi,sest avalikult igas valdkonnas süüdistatakse
pensionäre.Samas igas ministeerimides jm.KOV`stes on palgad 10-20kordsed,kui pensioni msaab meie pensionär.Oleks pension kasvõi kõige madalam riigi välja kuulutatud miinimpalka,oleks ka pensionäri eluke kergem.Pensionärid elavad stressis,eriti üksikud pensionärid,kas saab ikka oma pensioniga kuus hakkama,vaja tasuda üürikulu,ravimid osta ja kui palju jääb toidu ostmiseks.
50.aastat tööstaaži+3.lapse aastad ja pension 356€.Elage toompealased,valitsuse juhid ja Haigekassa juhid selle rahaga surmani.
taat23. november 2016, 16:57
Meie riigis on liiga palju penskareid ja raha pensionidele kulub palju. Haigekassa ülesanne ongi jätta naad arstiabita ja sellega vähendada nende arvu. Pensionärid kabeli ja olemegi 5 rikkamate hulgas.
to 16:5724. november 2016, 09:04
Selleks tulebki matusetoetus,et pensionärid jalust ära saaks.
Murelik.23. november 2016, 16:35
Milline ülekohus! Kuidas ei jätku haigekassal raha? Ehitame uusi haiglaid, ei tea kellele, inimesed surevad ravi saamata ära. Mõne tanki võiks ka ostmata jätta, pole varsti keda kaitsta.
Asi pole tankis,23. november 2016, 20:56
vaid täiesti ebakompetentses ministris. No kellele oli tarvis seda 30 eurost hambaravihüvitist? Selle eest ju peale profülaktilise läbivaatuse midagi muud ei saa ja sedagi vaid juhul, kui arve on vähemalt 60 euri ning hambaarstil on Haigekassaga leping. Aga enamusel hambaarstidest lepingut ju pole ja nad ei mõtlegi seda teha, sest palju tööd ja vähe villa. Ent sihtotstarbeline raha jääb seisma ja muuks seda ka kasutada ei saa. Populism ruulib. Sotsid valitsuses ju muud ei tähendagi.
Inimlik militarist 23. november 2016, 16:19
Kui rahapuudusel jäävad ära juba südameoperatsioonid .siis tuleb kaitsekulutusi vähendada
sotsialist23. november 2016, 17:05
Suures plaanis võiks ju nii öela, kuid kui suur % eelarvest on siis see palju kirutud kaitsekulud? maksimaalselt 5% statsiliselt tühine % Nüüd kui suur on sotsiaalkulud? 34%!!! (inimkeeli, sul on 1000€ ja sellest oma kodu kaitseks investeerid 50€ ja sotsiaalsele heaolule 340€ ning 120€ eest korrastad tervist. Vähendad kodu turvalisust... jah võid aga võib juhtuda, et siis oled kodust ilma kah... võib ju riski võtta, et näpistada 10€ ning anda see 120€ lisaks... kas ikka?
Hei inimesed, isegi, kui vähendaks kaitsekulutusi, siis mõne % lisandumine on KAUDVÄIKE, et see midagi muudaks.
+12% tervishoid... kokku sotskindlustusele 46% ehk pool kogu eelarvest...
vt: http://www.fin.ee/riigieelarve-2016
Enim panustab riik sotsiaalsesse kaitsesse
• Kõik sotsiaalkindlustustoetused riigieelarves kokku moodustavad
2016. aastal 1,98 miljardit eurot. Seda on 123 miljonit eurot
rohkem kui aasta varem.
Ehk siis midagi on väga nihu, kui sellisest portsust rahast EI JÄTKU. kellegi tasku voolab mõnus kopikas ja siinkohal ei ole süüdi kaitsekulud (kuigi ehk ka seal on vist kohati laistamist....)
rob23. november 2016, 16:07
tuleks ikka nii mõelda, et ei saa üldse seda infarkti. Positiivsem ellusuhtumine. Arst ei vastuta mingil juhul kellegi tervise eest. Muidugi ei tohiks olla ka pahatahtlikku suhtumist ja haigusi mitte juurde pookida.
See ei pea paika, et südamehaiged on vanad inimesed,23. november 2016, 14:34
praegusel ajal on ka 20-aastaseid infarkti saanud inimesi, rääkimata keskealistest ja vanematest. Sellist asja nagu KIIRABI pole kahjuks enam olemas. EMO-st saadetakse suurte valudega inimene perearsti järjekorda - m6tlen valusid südames.Ise seda kogenud ja ja ka tutvusringkonnas palju selliseid juhtumeid. Perearstil on aga- teadagi! - JÄRJEKORD jne. Abi ei olegi!
Reformi palun23. november 2016, 14:07
Haigekassa näite varal on selge, et selline "kassa" enam ei toimi. Ja sellega koos ei toimi nii mõnigi teine "kassa". Kõigil on raha puudu. Arstid on vähemasti nii tublid, et tõstavad kisa (õpetajad, politseinikud, päästjad natuke vähem, kuid nende muret on ka kuulda). Kui jääda haigekassa teema juurde, siis see nimetatud "kassa" on väga haige. Selle haiguse parandamiseks tuleks ette võtta olemasoleva "kassa" toimimise lõpetada ning välja töötada täiesti uus süsteem. See, et raha numbreid kulukohtadel exceli tabelis teise tulpa paigutatakse, ei muuda süsteemis midagi. Puudujääk on ilmne ja süveneb ning juurde olemasoleva süsteemi juures ei tule midagi, kui aga tõstame maksu. See solidaarsuse jutt ajab juba hinge täis, sest kes teevad tööd maksavad töötute haiglaarved kinni. Ja tulemuseks on see, et mina maksan ja ei saa mingit teenust ning kes riigikassasse makse ei tasu pole ka selle piskuga rahul. Palun, targad inimesed, kes oskaks midagi ettevõtta, et see "haige kassa" ära likvideerida, hakkake uut looma!
taat23. november 2016, 16:36
Kui vaadata Haigekassa juhtide sissetulekuid, siis Haigekassal läheb isegi väga HÄSTI.
Viga24. november 2016, 12:40
ei ole haigekassas vaid süsteemis kuidas tasustatakse perearste ja teisi tegelasi tegemata töö eest, sest kui palju mängitakse olematute järjekordadega, kui kohale minnes pole ühtegi inimest järjekorras ning perearstid mängivad kabinetis pigem arvutimänge, kui hakkaksid patsientidega tegelema, sest neile makstakse ju pearaha patsiendi pealt.
EestlaneSoomes23. november 2016, 12:12
Eesti Riik ei hooli inimestest , eriti nendest kel väiksem sissetulek
AI Bolit23. november 2016, 12:11
Lähedasel inimesel oli vaja eriarsti juurde aega. Esimene aeg märtsi lõpp. Kuna probleem on selline, et töd teha enam ei saa ja teiste kogemusele tuginedes võib märtsi lõpus mitte ravi saama minna vaid pigem invaliidsust taotlema siis sai helistatud haigekassasse. Sealt soovitati digiregistratuuri vaadata. Sealt esimene aeg juuni keskel.
Arst koolitab ennast meie (maksumaksja) raha eest ja tõmbab välismaale tööle?
Arst koolitab ennast meie raha eest ja asub tööle meie raha eest ehitatud haiglasse, kus on meie raha eest soetatud tehnika. Meie raha eest peetakse üleval kogu hoonet küttest kuni remondini, raamatupidamisest koristajani. Meie raha eest soetatakse materjalid süstlast kitlini, kilesussist kummikinnasteni ja kõik kõik muu vajalik. Aga arstile järjekord on pool aastat ja rohkem. Tasulise vastuvõtu korral on aega kohe. Tasulise vastuvõtu teeb ta meie raha eest ülalpeetavas hoones meie raha eest soetatud materjalide ja seadmetega?
Kui mina oleksin autoluksepp, kas saaks kuidagi nii, et riik koolitab mind, siis muretseb mulle hoone koos seadmetega, maksab kinni kõik materjalid, hoone kulud ning ka koristaja ja raamatupidaja (sekretäri ka) ja mina saan siis seal hakata tasulist teenust pakkuma. Ministeerium, mis kaudu antud otsused ja rahad liiguvad võiks hakata aru saama, et selline asi on mitte kerge pettus vaid lausvargus.
Kuna meil on sotsmakus eest ette nähtud arstiabi, siis tasulisest abist saadud arve peaks haigekassa kinni maksma.
Mõned aastad tagasi oli vaja lapsele eriarsti, järjekord ulmeline aga tasulisse sai kohe. Leppisime kokku et peale ravi lõppu maksan. Peale ravi lõppu maksmise ajal küsisn arvet. Arstil silmad suured, et mis arvet ja et mis teed sellega. Ma siis vastasin, et meil on riigis laste arstiabi tasuta ja ma lähen sellega arvega haigekassase ja lasen selle endale kinni maksta. Kibekiirelt loobuti rahast ja viidi jutt mujale. Tegemist on pideva ja avaliku vargusega paraku keegi midagi muuta ei saa. Haigel inimesel ei ole võimalik oodata pool aastat ja rohkem või käia kohut aasta ja rohkem. Sellega on arvestatud inimene kas lööb käega ja maksab või sureb oodates ära.
Tahate erapraksiseid aga palun. Nagu hambaarst või autoluksepp. Ostab omale seadmed rendib või ostab ruumid, maksab koristajast sekretärini kõik palgad, Samuti ostab kõik kulumaterjalid.
Samuti võiks teha ju tasuliseks kõik muu, päästeamet, politsei jms. Ja siis saad valida, kas oled tuletõrjet vajades paar kuud järjekorras või kasutad tasulist teenust. Sellist vargust ei saa ja ei tohi tolereerid. Paraku jääb see kommentaar hüüdja hääleks kõrbes.
AI Bolit23. november 2016, 12:22
Kui korteriühistu korjab korteri omanike käest iga kuu raha kojamehe tarbeks (palk + vahendid) siis korteriomanikud ei pea igaüks veel lisa 10€ päevas talle maksma.
Näited kojamehega remondiluksepaga tuletõrjega saavad kõik aru, et asi on mäda. Samuti politsei (kui varas on hoones või pätt kibub kõrval inimese elu kallale siis ei ole võimali olukord kus järjekord on kaks kuud aga tasulise puhul saad kohe)
Tulge mõistusele sama asi on tervisega. Kui te ei osuta inimesele õigeaegselt arstiabi siis ta kas sureb ära või invaliidistub ning teil on üks maksumaksja vähem ja nii igapäev. Kuidas saab selliselt majandus ja elujärg siin paraneda kui mammonat tasku ajades tänasest päevast kaugemale ei näe?
to ai bolit25. november 2016, 01:28
see on isegi hästi, kui on üks maksumaksja vähem, hullem on ju, kui see maksumaksja jääb ravi mittesaamise tõttu invaliidiks ja talle tuleb hakata hoopis peale maksma, mitte ei saa temalt enam makse. lisaks veel tema hooldajale + igasugu haigusega seotud kulusid, algul töövõimetuslehte ja siis haiglas olemist jne.
142523. november 2016, 14:26
Äärmiselt ebakompetentse inimese jutt.
AI Bolit23. november 2016, 15:34
Äärmiselt naiivse inimese vastus :D
Kui sa asud tööle mis tahes asutusse on see riiklik või era pole vahet on sul norm tööaja tunnid, mille eest saad sa palka. Tööandja varustab sind vajalike seadmete ja materjalidega. Minu eelpool kirjeldatud unistuste töökojas, mille on mulle riik soetanud koos kõikide vahendite ja materjalide ning ma olen vastu lubanud selle eest teatud tööd ära teha, vastuvõtt teisipäeviti ja reedeti annab mulle lõputud võimalused antud päevadel haige olla, inventuuri teha, puhkusele minna, jne jne. Ootamisest halliks läinud kodanikele pakun välja ülejäänud päevad, kus teen tasulisi vastuvõttusi. Äärmiselt kompetentse inimese arust on kõik õige!?
ikka23. november 2016, 11:33
meil ju rahva armastatud president ja valitsus.
noh23. november 2016, 11:30
kuna südamehaigeid on 60 protsenti pensioniealised, siis see seadus riigile kasulik, kokkuhoid pensionide näol, loomulik eutanaasia.
Noh23. november 2016, 10:42
kui süda haige siis vaheta kindlasti perearsti, sest praegusel pole aega ega tahtmist sinuga tegelda, tal vaja arvutis arvutimänge mängida ja muidu mokalaata pidada ning raha makstakse ju hinge pealt niikui nii niikaua kui hing sees on.
23. november 2016, 15:18
Nagu teine arst neid südamehaigeid tahaks, sind ei võta keegi oma nimekirja, kui on kroonilised terviseprobleemid.
ka patsient23. november 2016, 09:46
Arstid pidagu normaalset lõunat aga mitte 1,5 tundi seal palmisaalis Mustamäe reg.haiglas. Palju on ka Arstid pidagu normaalset lõunat aga mitte 1,5 tundi seal palmisaalis Mustamäe reg.haiglas. Palju on kakunstlikult tekitatud järjekordi. Patsiendid ootavad ukse taga aga arstid lobisevad kabinetis omavahel ja ei tee väljagi, et inimesed ukse taga. Ja siis räägime, et haigekassal raha pole ja isegi südamearsti vastuvõtule järjekord 2,5 kuud ja rohkemgi (nädal tagasi vastati infost nii). Arstidel on siin palju endal ka ära teha.
teada23. november 2016, 10:58
jah, arstid teeksid kogu aeg tööd ja ei mingit niisama venitamist....aga, saage aru!!!! ... just see praegune rahastamise süsteem ei lase neil midagi rohkemat teha kui haigekassa raha olemas ei ole. ja mida sul siis üle jääbki.... venitad aega! patsient ripub haigekassa raha küljes
Üks torge ka rahva südamesse:23. november 2016, 09:45
Ja teie virisete veel mingist Ühtse Venemaa lepingust! Vaadake nina ette! Süüa ei saa, sest hambaid pole, varsti infarktiga pikali maas. Lapsed nälgas, koolitamata. Endal pole ka teist, mida sa veel Jõulutunnelile annetad? Aga Ühtse Venemaa leping kriibib taguotsas. Saab venelane meist jagu nii lepinguga kui lepinguta. Nõrkusest vajume ise kokku, mis veel venelase vastu? Tahtsin öelda vaid, et vale asja kallal vingume. Kes sai, see sai aru, teised edasi vinguma!
?23. november 2016, 09:41
Ja millal me siis 5 rikkaima Euroopa riigi hulka jõuame? Tähtaeg peaks varsti nagu kätte jõudma.
saame siis23. november 2016, 10:09
kui sinusugused tööle hakkavad!!
Tõbine23. november 2016, 10:45
meie töötame, aga kõige näljasemad on ikka pedagoogid ja arstid, kes kohe kuidagi hakkama ei saa.
to saame siis23. november 2016, 21:33
Mina olen oma tööpanuse juba ausalt ära töötanud ning pensioniikka jõudnud. Aga sina ise? Kallil tööajal, kell 10:09 kommenteerimas? Või ehk see ongi sinu töö? Näiteks oravate valvekommentaatorina. Vahest kogunisti hästitasustatuna.
oih25. november 2016, 01:32
ise juba pensionil ja ei tea isegi seda, et kõik töökohad ei olegi 8-17.00. mina näiteks praegu tulin töölt.
?. Rõivas.23. november 2016, 11:35
Mina juba jõudsin. Nüüd on kesikute järjekord. Sina loe "Tõde ja Õigust", "tee tööd, siis tuleb armastus". Ja saadki rikkaks.
kurjam23. november 2016, 09:26
seda vähem saavad arstid teile kurja teha,käige ikka nõidade juures.
Teadja23. november 2016, 09:10
Võin öelda, aga konsultatsiooni tasu on 5 eur
Lehmad23. november 2016, 08:45
küll kärbete puhul lüpsmata ei jää ehk kohusetunne on maal aga linnas mitte
sopaleht23. november 2016, 08:15
Ja selline artikkel peab kindlasti tasuline olema
ab 23. november 2016, 07:42
mida haigem riik, seda haigemad tema alamad!
nipitiri23. november 2016, 06:44
A, nüüd siis tean kin dlalt, et mu isa lasti lihtsalt ära surra Võru haiglas.Teatati alles siis, kui oli ära viidud surnukuuri.Väga ülbe suhtumine oli medõe poolt. Oli seljaga minu poole, ei vaadanud otsagi, nähvas vihaselt,et on surnukuuris, et umbes mida tülitate! Ja nüüd veel marodööritsetakse haua peal ja meie sisejulgeoleku töötajad ei saa marodööre kätte. Paar kuud tagasi juba laamendati surnuaial, nüüd jälle.Aga kuidas selleks raha jätkub, et haiglates on turvamehed.Selleks, et arste haigete eest kaitsta!
setu23. november 2016, 06:43
Lõpetagu ära iga narkomaani või joodiku elule turgutamine ja vast saaks selle vajamineva summa kokku.
ei saa lõpetada25. november 2016, 01:37
kalikova kukub kohe lä-rmama ja juurde nõudma. nar-ko-maanide ja muude hei-dikute ja vähemuste ja häl-vikute ja pool-ah-vide heaolu eest muretsetakse küll, aga tavainimene vaadaku ise kuidas saab, riiki ei huvita üldse.
nüüd käsib ÕHTULEHT kommentaari muuta, aga näha on ainult kolm rida, kuidas ma muudan siis? ja kui ei tea, mis krt teile jälle ei satu sobima? ühtki roppust ju pole?
oh jummel küll25. november 2016, 01:38
et siis sõna h äl vi kud ei sobi õhtulehele, no ikka puhta lasteaed olete. mis sellel sõnal viga on? ÕS tunnistab, aga kasutada õhtuleht ei luba?
kant23. november 2016, 06:29
põhimõte on haiged ja peatselt surijad eest ära koristada.
Ja 23. november 2016, 06:24
selle uudise refrääniks kuulake mitmehäälset ametnike/riigivalitsejate laulu
"Meil IGA inimene tähtis..."