Keha

Mis toimub? Iga viies eestlane on rasvunud (59)

LISA KOMMENTAAR

oh, 26. november 2016, 02:29
Nõuka ajal polnud ülekaaluga probleeme - järelikult ikka nõukogude võim oli kõige parem võim.
Järelikult...25. november 2016, 15:11
..viiest neli kannatab nälga?
eesti mees25. november 2016, 10:52
meil eestis muud ei kaagutatta.õppige it d.enamus ongi igal võimalusel arvutis.võiks reklaamida et tehke tööd ja tootke midagi,vaevalt siis kehakaal tõuseb.
Kummaline25. november 2016, 09:56
et vene aegu mahtusid inimesed gosti sisse, aga nüüd, kus me ei mahu kellegi poolt välja mõeldud normide sisse kisub asi kohe kurjaks ning hakkame teisi kohe üldistama ja solvama.Tulge maapeale ja elage OMA ELU.
Rasvatihane25. november 2016, 09:11
Rasvunud on iga teine eestlane. Iga viies aga ülirasvund. Samas kaiseb rasv väliste mõjude eest ja ajurasvumine viib rahva EKRE rüppe.
toimub toimub24. november 2016, 21:44
Minu arvates on pealkirjad a`la MIS TOIMUB :iga 5 rasvunud , väljas puhub tuul,auto sõitis kraavi,metsas on palju seeni,linnud lendavad parves jne MIS TOIMUB.Küsiksin MIS TOIMUB,et nn ajakirjanikud ei suuda norm pealkirjagi välja mõelda
jah just24. november 2016, 21:41
seapekile ja mulgikapsale aktsiis peale!
KillaH25. november 2016, 04:56
Kumbki neist ei tõsta drastiliselt kehakaalu, küll aga igasugune ajuvaba jahu ja suhkru näost läbi lükkamine. Toidupoed on servast servani, mingit poolfabrikaate täis, mis on pakendilt lugedes kirjumad, kui Mendelejevi tabel. Isegi tanklas ei saa enam normaalselt käia, ilma et 10 min. ilma mingite kabanossidehullude taga seisma ei peaks ja kui kassasse jõuad, on esimene küsimus tervituse asemel, ega teepeale midagi nosimist ei soovi, saiakesed on veel ahjusoojad ja kokakoola on külmikus külm.
öh24. november 2016, 20:50
Kust 24. november 2016, 20:18
sellised andmed. Mulle tundub , et igast viiest kolm on rasvunud.
Numbrid teevad murelikuks.24. november 2016, 17:48
Tänu lisa kilodele venib nahk pingule ja tõmbab tilli kokku ( st. siis lühemaks umbes paar sentimeetrit ). Kui iga viies täisealine mees on rasvunud, siis peaks eesti rahva kokku tõmbunud tillinaha pikkus olema umbes 2 kilomeetrit.
Mees 61.24. november 2016, 17:22
Sapi kivide pärast jätsin liha söömise ja kuramus nüüd hakkab kõht ette tulema. Õlut ei joo,mõni ütleb hakka suitsetama, no kuramus ennem hakkan uuesti liha sööma. Sapikivid ei taha rasvast või noh üldiselt üldse lihakraami. Olge terved.
Sapphape24. november 2016, 21:37
Ma ei taha uskuda, et sul oli kivid, sest sapikivid on pigem taimetoitlaste probleem
abinõu25. november 2016, 17:49
Sapikivid tekivad ebapiisava rasva söömise tagajärjel. Kuuldavasti toores must rõigas lahustab ajapikku kivid ära ja suurenda ka tasapisi rasva osakaalu toidus
pp24. november 2016, 17:19
Geenid ainult geenid,56a vana 1,9 pikkust pudel nalihvkat päevas kolm lusikat suhkrut kovi-tee peale liha kartul jne paistan välja nagu puveldani vang.
paks24. november 2016, 17:05
Joovad aina magusat limonaadi
mul 1 klient24. november 2016, 17:08
ülekaalus lõpetas saia ja limonaadi joomise ja vöttis märgatavalt kaalus maha. Mees oli 40ne.
Huvitav 24. november 2016, 16:20
vene ajal praktiliselt paksusid ei olnud kui siis siis ainult haiged.
kahtlustaja24. november 2016, 16:10
Mina küsiks hoopis, et mis toimub - kes organiseerib nõiajahti paksudele ja kelle huvides see viha külvamine on? Ühest küljest oleks nagu kõik OK, kõhn olla on tõesti tervislikum kui paks olla. Kuid teisest küljest, kas viha üles kütmine elanikkonna mingi grupi vastu on ikka õige? Kas tõesti see nõiajaht on Euroliidu poliitika või on me omad inimesed Eesti rahva vaenulikud. Ma nimelt ei usu, et asi on ainult eesti inimeste tervise eest hoolitsemises. Midagi on siin väga viltu. Küllap keegi leidis viisi, kuidas viha külvamisega raha kokku ajada.
julius24. november 2016, 16:26
See on suur äri. Kõik see kaalulangetamine on meeletult suur rahatuulutamine. Igasugused nõustajad, treenerid, trenniklubid, tabletitootjad, raamatukirjutajad, leotiste soovitajad, posijad jne saavad sellest oma igapäevase leiva. Toidutootjad teevad igasugu trikke ja võtavad tootest rasva ära ning panevad salasuhkru ja mingi muu keemia asemele. Ja raha jookseb. Aga inimesed paisuvad.
to kahtlustaja24. november 2016, 17:59
Ma siin küll mingit nõiajahti ei näe. Ja jutt ei ole "kõhnadest", vaid normaalkaalus inimestest ja mitte "paksudest", vaid rasvunud inimestest. Tegelikult ongi rasvunud (mitte kergelt ülekaalulised, aga justnimelt rasvunud) inimesed probleem kogu ühiskonnale, eeskätt maksumaksjatele. On fakt, et rasvunud inimesed on meditsiinilises mõttes ühiskonnale suurem kulu, kui saledad seda on. Mitte muidugi alati, aga suuremas osas see nii on. Ülekaalulistel esineb rohkem diabeeti, liigesehaiguseid, südame- ja veresoonkonnahaiguseid, kõrgvererõhutõbe jms, mis on enamasti kroonilised ja väga kulukad haigused. Ja erinevalt alkohoolikust, kes on pm ühiskonnale kaotatud, ei ole rasvumine lootusetu diagnoos.
kahtlustaja to: to kahtlustaja24. november 2016, 18:36
Aga kas tead, et ühiskonnale on koormaks ka vanemad inimesed, kõiksugused elu hammasrataste vahele jäänud ja muidu nõrgamat sorti rahvas, kes ei suuda elu muutustega kaasas käia. Üldse ei imesta, kui varsti kehtestatakse mingid normid, millele, peab riigi kodanik vastama ja kui ta ei vasta, siis leitakse viis , kuidas tast lahti saada. Et ta ei oleks ühiskonnale koormaks. Vanas Spartas antiikajal oli ka põhimõte, et elada väärivad ainult tugevad ja julged. Ainult et siin tekib küsimus, et kas riik on inimeste jaoks või inimesed on riigi jaoks? See normide kehtestamine ja mingi elanike grupi terroriseerimine vihjab just sellele, et keegi arvab, et inimesed on riigi omand ja et inimestel endil pole mingit sõnaõigust siin. Pead olema selliste mõõtmetega ja vastama sellistele normidele nagu mingid isakesed kuskil arvavad!
Aga olgu. Ma tahan lihtsalt öelda, et mina ei usu sellesse võltsaltruismi, mida siin rahva tervise eest hoolitsemisena serveeritakse. Siin on tegemist julma äriga.
Ohh24. november 2016, 21:25
No see on vanemate inimeste koormaks olemise jms jutt on hale iroonia. Vananemine on paratamatus, rasvumine aga elustiil. Nii see lihtsalt on - olen ka ise ülekaaluline olnud.
Ja mis julm äri? Mina võtsin 21 kilo alla ühe aastaga, sest leidsin, et tervis hakkas ülekaalu tõttu kannatama. Võtsin need kilod alla kahe lihtsa retseptiga - vähem kaloreid sisse ja rohkem kaloreid välja - jalutamine, pikad jalutuskäigud, lõpuks juba kerge sörkjooks. Algus oli raske, aga kui eesmärk on silme ees ja tahtejõudu jagub, saab hakkama. Ja ei kahetse ühestki aspektist seda otsust. Need, kes on 20+ kilo alla võtnud, saavad aru. Söögile hakkas muuseas kuluma kaks korda vähem raha, vererõhk langes, veresuhkur langes, pulss on oluliselt aeglasem, võhma on oluliselt rohkem, enesekindlus tõusis..
Millisest "julmast ärist" jutt käib?
to:Ohh25. november 2016, 09:44
ilmselt Te olete veel küllaltki noor, et ei tea liigese valudest midagi.
Hetk24. november 2016, 15:55
Kas rasvumine ikka on õige sõna? Ülekaal tekkis ka minul südamepuudulikkuse tõttu, kuid see polnud rasv, vaid organismis olev vesi. Sellisele järeldusele tulin ise, arst ei keeldunud veeväljutustablette määrama, mida pidi võtma hommikuti, kuid tulemus oli null. Võtsin tableti magama minnes, mis sest, et tunni möödudes iga 15 min. pärast pidin WC ust kulutama, hommikuks oli 7 kilo läinud ja nii kolm ööd järgemööda. Edasi hakkas kaal ise tasapisi langema. "Uppuja päästmine" on tihti tema enda asi, nii ka minuga, kuna haiglas öeldi selgesõnaliselt, et me ei oska teiega enam midagi teha. Oskasin ise, kuid üks sugulane kaotas kõnevõime veidiks ajaka nähes mind peale kolme päeva.
mees24. november 2016, 15:51
mina mäletan et maamees ja töömees olidki paksud .muidu sööjad ja kortermajas elanikud võiks suu koomal hoida.
penskar24. november 2016, 18:47
maalt, ma küll ei mäleta seda, praegu ei tule isegi ühtegi paksu kolhoosnikut meelde.
exkõhnuke24. november 2016, 15:48
Vene ajal olin füüsilise töö tegija, sale ja heas vormis. Isegi nii sale, et vahel oleks ise natuke toekam tahtnud olla. Siis tuli suur ümbrkorralduste aeg , minust sai ülemus, kontorirott ja ametiauto kasutaja. Tööiseloomu tõttu ka stress kohe kallal. Kaunis ruttu sai minust ka see viies eestlane.
musklimägi exkõhnale25. november 2016, 06:20
no loomulikult. keha või muud hüved. kui talvel pakasega ikka 5 km kõndida ei taha, siis tuleb autosse istuda. iste soe ja jalg puhkab :) mina valin teadlikult raskema tee ehk siis jala-jala-jala ja trenn-trenn-trenn, samas ei ole ma ka ülemus ega ajaga nii kimpus.
Mis puutub haridustase rasvumisse24. november 2016, 15:48
igas tasemes inimesi on rasvunud, haridusega pole sel mingit pistmist
Endine sportlane24. november 2016, 15:25
Ma olin 30 aastat sale, väga sale, sest spordi jaoks on vaja üsna peenikest keha. Sõin hästi ja korralikult, sporti tegin 3-5 tundi päevas. Jäin lapseootele ja laps suri veidi enne sündi, sünnitasin surnud lapse, keda ma isegi vaadata ei saanud ja hüvasti jätta ammugi mitte. Siis suri mu ema ja mul avastati vähk. Kui enne olin 47 - 48 kg, siis nüüd olen 130kg ja see on isegi hästi, olen 145kg olnud. Toitun toitumiskava järgi ja kaal on vähenenud, kuid kõige rohkem tunnen puudust psühholoogilisest toest, mida siin riigis paksudele ei pakuta. Meie ühiskonnas on kõik paksud halvad ja laisad, söövad alati valesti, liiguvad valesti ja on veel sajas surmapatus süüdi. Kui alkoholismile ja narkomaaniale pöörab Eesti riik palju tähelepanu ja meil on haiglad, kus saab ravi, siis paksud peavad ise hakkama saama. Ka suure halvakspanuga, mis ei paranda kuidagi haavasid, mille pärast ülekaal tekkis. Et jääda ellu ja valudega elada, süüakse rasvast toitu, et muutuda uimasemaks ja see leevendab valu. Tervisliku ravi meil ei pakuta ja ei kavatsetagi hakata pakkuma, kõigega tuleb ise hakkama saada, nii valu kui leinaga. Tahaks ainult rohkem sallivust ja mõistmist, mitte pidevat hukka mõistmist.
Arne24. november 2016, 15:11
Tööaastate arvu tõstetakse aga pühade-vabade päevade arv jääb samaks. suurentada puhkepäevade, tervisepäevade arvu aastas.
Piia24. november 2016, 14:51
Vaadake poes mida inimesd korvi panevad....poolfabrikaadid,sepik,leib,vōi, valmistoit ,vorst,jogurt...kana on kana,kala on kala..mitte kalapulgad,kanapihvid jne....
Inimesed vōiksid teha endale toidutalumatuse testid ja saaksid teada,et suuremosa ei talu kartulit,muundatud nisu ja piimatooteid.
minu mees24. november 2016, 16:09
on sale, aga valud kõhus kuni teadvuse kaoni.uuringud korras.nüüd hakkatakse uurima gluteeni ja laktoosi talumatust. Toitu valime väga ja teeme ise.
piiale25. november 2016, 06:22
ja mis seal halba? sina, piia, oled siis ilus ja trimmis :) silm puhkab. kui teised naudivad pidulauas paari tundi, naudid sina tervet oma elu. alustades treppidest käimisega lõpetades magusa ööunega. ja inimeste tähelepanu=o)
no mis24. november 2016, 14:25
Ja ise kiidavad et nad on vaesed! Söövad aga nagu miljärdärid! Mehe jõukus paistab välja tema kõhu suurusest.
Appi appi appi rasvasedseadju on hea nuumapeal24. november 2016, 14:24
Palka vähendada ja vaata kus pistavadröhkima
rashomon24. november 2016, 14:12
Läänest imporditud odava mädasöögi söömine. GMO, antibiootikume ja steroide täis tambitud kana-, sea- ja loomaliha. Valitsus mingit kontrolli ja pakenditel ära märkimist ei nõua. Kusjuures olen kindel, et ka Eesti toiduainete tööstus, sest va pikast rublast/dollarist/eurost ära ei ütle. Raha paneb ju rattad käima!
stress ja külmas töötamine24. november 2016, 14:12
pidid soodustama ülekaalu. esimene aeglustab ainevahetust teine selleks, et organismi kaitsta hakkab rasva koguma.
Tead 1 söna siin allpool24. november 2016, 14:25
punakuub24. november 2016, 13:58
peaks kehtestama kehamassi maksu. kui kaalud 76 kg siis aastamaks on 76 euri. kui aga 150 siis 150 euri kuus. kontroll kaalumised perearsti juures ja andmed kohe maksuametisse. kui jätad vahele siis maks 2 kordistub. sellest oleks meeletu kasu inimeste tervisele ja arstide külastamisele.
Enduser24. november 2016, 14:54
Sina vist kuulud sinna 76kg juurde?
ei24. november 2016, 14:58
mitte kaalu järgi, vaid kehamassi indeksi järgi. no et kui oled normaalsuse piires, ei maksa, aga ülekaalu eestmaksad vastatvalt protsendile, palju ülekaalu on. jaksad süüa ostad rohkem, kui organism vajab, jaksad ka maksu maksta, et riik saaks ravida sind.
alakaaluline24. november 2016, 18:53
aga mulle tuleb siis maksta juurde, et jõuaks süüa osta.
Tõsi või24. november 2016, 21:33
Noh kuule, kus su loogika, klaas limonaadi maksab vähem kui klaas mineraalvett, aga kaloreid on palju
...24. november 2016, 13:51
Ärge toitke riigiametnikke!
küüslauk24. november 2016, 17:59
kuidas ära toida , nad on ju vampiirid.
24. november 2016, 13:39
Rasvumine tuleneb räpstoidu kemiseeritusest,sellega kaasneb ka ajufunktsioonide taandareng.
tegelikult24. november 2016, 13:08
SÄILITUS AINED PLUSS GMO
arstitädi24. november 2016, 13:03
tervelt 80% eestlastest on seega triksis-traksis! Pole paha!
to arstitädi24. november 2016, 13:08
nii rumal arstitädi? 20 % on rasvunud ehk ülipaksud, aga väga suur osa sellest 80 %st on lihtsalt ülekaalulised. iga kolmas laps on juba ülekaaluline, rõve mõeldagi. ja see kõik on sellest, et öelda ei tohi ju, solvab äkki paksu tundeid.
Ah jupe 24. november 2016, 13:03
Syvavaesusest pääsenu lähebki tavaliselt paksuks. Toidu pakkumine meeleheana peaks olema kriminaalkorras karistatav.
punnkõht24. november 2016, 13:00
punakuub24. november 2016, 13:59
see hoopis kütusepaak. odava õlle tulemus.
Mis toimub ?24. november 2016, 12:50
Iga teine eestlane on kõhna.
Unista edasi24. november 2016, 14:22
Ega ikka ei ole küll.
ants24. november 2016, 12:50
Iga kümnes ajakirjanik ei ole tasemel
Tugisportlane24. november 2016, 12:42
Eks see on jalgpalli pealesurumise vili