Hea nõu

Kuidas vältida salmonelloosi haigestumist? 

Silja Paavle, 25. november 2016, 11:30
Salmonelloosist hoidumiseks kuumuta muna ja lihasaaduseid vähemalt +72°C.Foto: PantherMedia / Scanpix
Viimasel ajal Tallinnas möllava salmonelloosipuhangu valguses on paslik meelde tuletada põhitõed, mida järgides on võimalik hoiduda salmonelloosi haigestumist.

Terviseamet tuletab sestap meelde põhitõed, millega tuleb arvestada nakatumisest hoidumiseks. Need on:

*  järgi hügieenireegleid,

* pese käsi sooja vee ja seebiga vähemalt 20-30 sekundi jooksul enne ja pärast toidu valmistamist, tualetis käimist, imiku mähkmete vahetamist ja lemmikloomadega tegelemist; 

* Pärast iga toidu valmistamist vaheta nõud ja töötlemisvahendid ning pese need puhtaks,

* Toiduvalmistamise käigus kasuta ühekordset kuivatus- ja puhastuspaberit.

* Hoia töötlemata liha töödeldud toiduainetest eraldi.

* Kuumuta muna ja lihasaaduseid vähemalt +72°C. 

Samal teemal

10. november 2017, 15:24
Tohoh! Rimis müüdud pelmeenipakist leiti salmonelloosinakkus!
28. november 2016, 11:07
Kas teadsid, kuidas neljajalgsest sõbrast on kasu su tervisele?
23. november 2016, 18:31
Tallinna Kihnu lasteaias kestab juba kaks kuud salmonelloosipuhang
10. september 2016, 11:52
Unusta viie sekundi reegel! Maha kukkunud toidupala tuleks kohe ära visata