Salmonelloosist hoidumiseks kuumuta muna ja lihasaaduseid vähemalt +72°C.Foto: PantherMedia / Scanpix
25. november 2016, 11:30
Kuidas vältida salmonelloosi haigestumist?
Viimasel ajal Tallinnas möllava salmonelloosipuhangu valguses on paslik meelde tuletada põhitõed, mida järgides on võimalik hoiduda salmonelloosi haigestumist.
Terviseamet tuletab sestap meelde põhitõed, millega tuleb arvestada nakatumisest hoidumiseks. Need on:
* järgi hügieenireegleid,
* pese käsi sooja vee ja seebiga vähemalt 20-30 sekundi jooksul enne ja pärast toidu valmistamist, tualetis käimist, imiku mähkmete vahetamist ja lemmikloomadega tegelemist;
* Pärast iga toidu valmistamist vaheta nõud ja töötlemisvahendid ning pese need puhtaks,
* Toiduvalmistamise käigus kasuta ühekordset kuivatus- ja puhastuspaberit.
* Hoia töötlemata liha töödeldud toiduainetest eraldi.
* Kuumuta muna ja lihasaaduseid vähemalt +72°C.
Kommentaarid (0)