Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
25. november 2016, 16:38

Neli lihtsat tegevust, mis utsitavad ainevahetuse ergumalt tööle

Hästi töötav ainevahetus aitab heas vormis püsida. Seega – kui soovid ilusat keha, oleks mõistlik teada, kuidas oma ainevahetus erksalt töös hoida.

1. Tee trenni. Ilmselt ei tule see sulle üllatusena, et ainevahetust ergutab igasugune liigutamine. Heas vormis püsimiseks on oluline aga korralik treening, kirjutab Muscle & Fitness. Trennis vabaneb organismis hulk hormoone, mis on kehale mitmeil eri viisil kasulikud.

On tehtud kindlaks, et jõutreening paar korda nädalas aitab vähendada vanusega kaasnevat ainevahetuse aeglustumist poole võrra. Ning kui lisada jõusaalis rassimisele kardiotrenn, on tulemused veel paremad.

2. Kasvata lihaseid. Kilo rasva ja kilo lihaseid kaaluvad küll sama palju, kuid kehale mõjuvad nad äärmiselt erinevalt. Mida rohkem on sul lihaseid, seda rohkem kulutad sa energiat ka puhkeolekus.

3. Alusta päeva õigesti. Hommikune treening võib päeva jooksul aidata rohkem kaloreid põletada, sest see utsitab ainevahetuse kohe päeva alguses täistuuridel tööle. Samal põhjusel ära eales loobu hommikusöögist.

4. Toitu korrapäraselt. Iga kord, kui sa sööd, peab keha asuma tööle toitu töötlema ning see kiirendab ka ainevahetust.