Kõhukinnisus.Foto: Rui Santos / Alamy
Keha
25. november 2016, 19:58

Põhjus, miks sul võib olla palju gaase (2)

Kõhugaasid on häirivaks mitmetele inimestele, kuid alati ei pruugi me nende tekkepõhjusest aru saada.

Men´s Health toob välja kuus põhjust, miks meil võivad olla kõhugaasid.

Sa jood pidevalt gaseeritud jooke

Pidev gaseeritud jookide joomine võib põhjustada õhu kinni jäämist käärsooles, mis on põhjuseks, miks on meie kehas üleliigseid gaase liialt.

Liigne magusasöömine

Meie organism ei suuda seedida kunstlike suhkruid nagu sorbitool või ksütool. Siiski võib tekkida probleeme ka loodusliku suhkruga, seega kui soovid vabaneda gaasidest, siis peaksid suhkrut üleüldse enda toidus piirama hakkama.

Salatite söömine

Ristõielised köögiviljad nagu lehtkapsas, kapsas, rooskapsas ja brokkoli sisaldavad süsivesikuid, mistõttu on neid samuti raske seedida

Stress

Ka pidev stressitundmine võib su kehasse rohkem gaase tekitada, kui neid endale sooviksid. Seega õpi selgeks mõned meditatsiooni-või treeningharjutused, mis su kehal pingetest taastuda aitaksid.

Sa sööd liialt piimatooteid

Ka piimatoodete ületarbimine või laktoositalimatus võivad sinu kehas soovimatuid gaase tekitada. Seega kui märkad, et tarbid neid liiga sageli, siis ürita piimatooteid veidi menüüs piirama hakata.

Kõhukinnisus

Viimaseks põhjuseks võib olla ka kõhukinnisus, mis tõttu võid tunda kõhus gaase. Seega kui tunned pidevalt kõhugaase, kuid ükski eespool olevatest põhjustest sulle ei sobi võib olla sul probleeme kõhukinnisusega.