Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
27. november 2016, 14:50

Neli põhjust, miks eneserahuldamine peaks kuuluma su igapäevarutiini (17)

Masturbeerimine  peaks kuuluma iga inimese igapäevaellu, sest paljud uuringud kinnitavad selle tegevuse kasulikkust tervisele.

Igaüks, kes on proovinud, teab: eneserahuldamine tekitab hea tunde, kirjutab Health. Kuid lisaks sellele on masturbeerimine ka tervisele kasulik. Kuidas? Loe ise.

* See parandab su sekselu. Ainult 57 protsenti naistest kogeb iga kord seksides orgasmi - seda vastavalt 2015. aastal tehtud uurimuse järgi, kus osales 2300 naist, kes vanuses 18-40. Kuid et teise inimesega orgasmi kogeda, pead seda suutma saavutada ka üksi. Eneserahuldamine aitab sul oma kehaga sõbraks saada ja õpetab sulle, kuidas ka koos partneriga seda imelist tunnet kogeda.

* See vähendab stressi ja aitab  uinuda. Orgasm vabastab kehas lõõgastust pakkuvaid hormoone ning see tekitab mõnusalt rammestunud õnneliku olemise.

* See vähendab päevade ajal krampe ja kõhuvalu. Päevade ajal seksimine võib määrida küll su voodilinad, kuid masturbeerides sellega muret pole. Orgasmi kogemine vabastab sind valust ja krampidest.

* See teeb su enesekindlamaks. Kui tunned oma keha ja seksuaalsust, annab see sulle enesekindlama olemise nii magamistoas kui ka mujal elus.