Naine magamas.Foto: Jacob Winter / Alamy
Terviseuudised
25. november 2016, 19:44

Viis moodust, kuidas elule energiat saada

Kuigi võime me püsida tunde jõusaalis ja jälgime toitumist samuti hoolikalt, võib väsimus meie keha siiski murda.

Women´s Health toob välja viis tegevust, mida saaksime enda keha jaoks ära teha, et olla enam puhanud ja rahulikum. 

Maga rohkem

Ka piisav toitumine või liikumine ei aita sul energilisena püsida, kui magad öösiti vaid mõned tunnid. Kõige parem vahend sinu kehale energia saamiseks on piisav uni, sest aitab su kehal kõik eesmärgid täidetud saada. Tihti paneb meie eluviis meid küll teistpidi toimima, kuid siis tasuks endale siiski teadvustada, et piisav uni tagab meile kõik eluks vajaliku.

Vali näkse hoolikamalt

Me kõik soovime end premeerida, kuid hilisõhtune näksimine teeb meie organismile pigem liiga, sest kuigi annab suhkur meile algselt energiat, siis paari tunni pärast on see kadunud. Seega soovitame tarbida sul pigem midagi, mis oleks maitsev, väheste süsivesikutega ja proteiinirikas.

Tarbi vedeliku

Kas teadsid, et vedeliku sagedasem tarbimine aitab meie kehale energiat anda ning suudab olla ka suuresti tujuparandajaks. Seega soovitame sul vett tarbida isegi siis, kui tunned, et sa ei ole otseselt janune.

Mediteeri

Sinu keha heaolu algab eelkõige ka sinu vaimsest tervisest. Seega soovitame sul tegeleda ka mediteerimisega, sest see aitab sul ka kiiretes oludes fookuses püsida.

Tee igale sammule ettevalmistus

Kas teadsid, et iga sammu ettevalmistamine aitab sind suuremate murede ees. Näiteks võiksid ka käekoti valmis panna juba õhtul, et mitte hommikul autovõtmeid otsides rapsima hakata.