Peekoni-juustupuderFoto: Erakogu
Toiduuudised
26. november 2016, 04:00

Puder: tervislik päeva algus

"Putru süües püsib kõht lõunani täis ja kui sinna peale rosinate, mis annavad magneesiumi, ka seemneid panna, saab päeva alguseks tõelise tervisepommi," ütleb restorani Neikid peakokk Hardi Nurmine.

"Putru süües püsib kõht lõunani täis ja kui sinna peale rosinate, mis annavad magneesiumi, ka seemneid panna, saab päeva alguseks tõelise tervisepommi," ütleb restorani Neikid peakokk Hardi Nurmine.

"Kui riisipuder keeb päris kaua ja võib põhja kõrbeda, siis kaerahelbeputru on tunduvalt lihtsam valmistada," ütleb teleekraaniltki tuntud kokk Hardi Nurmine, kellel käib pudrupott tulele igal hommikul. Kui ta mõnikord teeb vahelduseks ka omletti, siis juba paari päeva pärast pudruperiood jätkub.

Hardi kaerahelbepuder peab olema magus. Selleks hautab ta kõigepealt rosinaid veidi aega vedelikus ja siis lisab kaerahelbed. "Selle magusaga tuleb natuke harjuda, aga pärast kohvi sisse enam naljalt suhkrut panna ei taha," tõdeb Hardi, et ta pole juba pikka aega suhkruga kohvi joonud. Alati võib pudrule võid lisada, aga miks ka mitte vürtse.

Edasi lugemiseks: