Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
28. november 2016, 12:35

KEEDA ISE: Maitsev supp, mis hoiab sind külmetusviirustest (1)

See taastav ja tervendav supp on praegusel külmetusviiruste- ja gripihooajal parim. Või ka siis, kui sul on vaja end lihtsalt üles soojendada.

Puljong teeb imet, kuid veel rohkem imet teeb see, kui sinna lisada sisse immuunsust turgutavat küüslauku ning seleeniallikana tuntud shiitake seeni, kirjutab Mind Body Green. Viimased on Aasias, muide, ka pikaealisuse sümboliks.

Nelja portsu supi valmistamiseks vajad: 30 grammi kuivatatud shiitake seeni, puravikke ja austerservikuid (kui on värskeid shiitake seeni, eelista loomulikult neid), 1 supilusikatäis oliiviõli, 1 keskmine valge sibul (peeneks hakitud), pöidlaotsasuurune tükk kooritud ja riivitud ingverit, 1 küüslaugupea (koori küüned ära), 4 tassi vett, 1 tl taimse puljongi pulbrit või 1 puljongikuubik, 1 sidruni mahl, meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart.

Valmistamine: Aja üks tass vett keema ja vala keev vesi kaussi kuivatatud seente peale. Leota neid kümme minutit. Kuumuta õli paksu põhjaga potis, pane sinna sibul, ingver ja purustatud küüslauguküüned. Pruunista õrnalt. Lisa seened koos veega potti, lisaks värsked seened, maitseained ja sidrunimahl. Hauta madalal kuumusel kaane all kaks tundi.