Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
30. november 2016, 17:10

Miks jalad pidevalt külmetavad? (19)

Külmetavad jalad on tõeliselt häiriv probleem, mis külma aja saabudes üha süveneb. Enim kimbutab see naisi – arvatakse, et lausa 80% õrnemast soost on külmetavate jäsemetega kimpus.

Külmatunnet jalgadel põhjustab elutähtsate organite kehatemperatuuri säilitamise protsess. Samas võib see viidata ka mõnele tõsisemale terviseprobleemile. Millistele, kirjutab Healthy Food Star.

Diabeet. Suhkruhaigus põhjustab vereringe- ja närvisüsteemihäireid, mille esimene märk ongi käte ja jalgade sagedane külmetamine. Kui sul on pidev janu, sa sööd palju, ei võta kaalus juurde ega alla, peaksid laskma kontrollida oma veresuhkru taset.

Aneemia. Kui jalgade külmetamisele lisanduvad peavalu, pingeseisund ja kurnatus, võib see olla märk madalast rauasisaldusest veres.

Kilpnäärmeprobleemid. Jalgade külmetamine võib olla üks kilpnäärme talitlushäire avaldumismärkidest. Kilpnäärme alatalitlus põhjustab ainevahetuse aeglustumist, samuti viitavad kilpnäärmeprobleemidele väsimus, unisus, liigutuste ja kõne aeglustumine ning kõrgete temperatuuride talumatus.

Stress. Stress suurendab adrenaliini tootmist, mis omakorda ahendab veresooni, muudab vereringe aeglasemaks ja paneb jäsemed külmetama.