ILULÕIKUSELE: Vastavalt lepingule pidi neiu saama kaks implantaati ja rinnasuurenduse. Foto on illustratiivne. Foto: Vida Press
Terviseuudised
5. detsember 2016, 04:00

Rinnalõikuse ostnud soomlanna viidi Helsingi kliiniku asemel Pärnusse kreeklase noa alla (34)

Eestis pakutavatest meditsiiniteenustest ehk täpsemini ilulõikustest on oma suureks üllatuseks ja pettumuseks osa saanud ka paljud põhjanaabreist iluihalejad.

Helsingi ilukliinik müüs 23aastasele Vantaast pärit naisele rinnalõikuse. Neiu broneeris operatsiooni pool aastat ette. Paar päeva enne lõikus anti talle teada, et lõikus lükkub nädal aega edasi, kirjutas reedel Helsinkin Sanomat (HS).

Lõpuks sõitis naine Tallinna öise laevaga. Sadamas ootasid teda kaks noormeest, kes sõidutasid ta Pärnusse päevinäinud autoga. Neiu pidi veetma öö hotellis omal kulul. Järgmisel hommikul sõidutati ta operatsioonile. Ilulõikusest pikka aega unistanud patsient oli veendunud, et ta viiakse hotellist haiglasse, kuid selle asemel jõudis hoopis hotelli lähedale eramusse.

"Alumisel korrusel oli vastuvõtulaud, selle taga uks, kustkaudu pääseski lõikuslauale," kirjeldab eneselegi ootamatult Pärnusse sattunud noor naine.

"Teisel korrusel oli kõik nagu eramajas ikka: mööbel, teler…"

Suvepealinna lõikusele saabunud soomlanna naiseilu asus skalpelliga korrigeerima Kreekast saabunud kirurg. Vastavalt lepingule pidi neiu saama kaks implantaati ja rinnasuurenduse, kirjutas HS. Lõikusele järgnenud hommikul ootas nooruke patsient arsti visiiti, lootuses saada kirjalikke juhtnööre soovitustega operatsioonijärgseks taastumiseks. Kreeklane astuski haige juurest läbi, teretas ja sõitis siis kohe kiiresti kodumaale tagasi. Soomlanna tervise vastu olevat pärast seda huvi tundnud veel vaid majas olnud eestlannast vanamemm, tõenäoliselt endine meditsiiniõde, kellel polnud aga eelmisel päeval opereeritud neiule valuvaigisteid pakkuda. Memm sõidutas hüljatud soomlanna oma autoga siiski Tallinna sadamasse. Head inimesed pole ­ilmast siiski veel kadunud!

Mõni aeg pärast Pärnus tehtud ilulõikust muutus naise rind valulikuks ja ta pöördus firma poole, kellelt oli 3700 eurot maksnud operatsiooni tellinud. Seal tehti suured silmad ja suunati ta lahkelt tervisekeskusesse, kus teda opereeriti. Naine püüdis veel selgitada, et talle pandi Pärnus soovitud implantaatidest sootuks erinevad ja rinnasuurendus jäeti tegemata. Naisel pole siiani õnnestunud hüvitist saada ja ta on pöördunud tarbijakaitsesse. Seal pidavatki tema kaebus nüüd tolmu koguma.

Helsinkin Sanomat kirjeldab teisigi soomlannade ilulõikustega seotud juhtumeid, mis on ootamas Soome tarbijakaitsjate asjatundlikku nõu ja soovitusi. Nendeski domineerivad soodsate lõikuskohtadena just Eesti ja Kreeka, kus välise ilu järele janunevad põhjanaabrinnad võivad kergesti petta saada.