Keha

HOIA END: Mida peaks igaüks teadma diabeedist ja veresuhkru mõõtmisest? (6)

LISA KOMMENTAAR

21 aastat suhkruhaige.9. detsember 2016, 16:27
Väga väärtuslikud nõuanded. E mõõta iga päev ja veel parem et kohe mitu korda päevas- Kiidan soovituse täielikult heaks. Ainult et kuidas seda teha, reaalselt muidugi. Mina põen seda II tüübi diabeeti ja olen tabletiravil. Veresuhkur on kõikunud 4,5 kuni 14 vahel. Mul on ka vastav mõõtmisaparaat, kuid selle ühekordsed testribad on üsnagi kallid. Haigekassa soodushinnaga saab vaid ühe karbi esimesel ja ja teise karbi teisel poolaastal. Karbis on 50 testriba. Seega aastas kokku 100 mõõtmist. Ei saa isegi 2 korda nädalas, igapäevasest või lausa mitu korda päevas mõõtmisest rääkimata. Jlus jutt jääb lihtsalt jutuks. Pealegi kipub nii olema, et igas karbis on paar riba, mis ei hakka millegipärast tööle ja mida tuleb lihtsalt ära visata. Nii et reaalselt saab mõõta veelgi harvamini. Muidugi võid testribasid apteegist juurde osta (mina olengi vahel ostnud), kuid siis juba ilma soodustuseta, täishinnaga! Ja need ei maksa just vähe. Eriti sellisele, kes ei tööta ja on pensionil. Olgu siis vanaduse või invapensionil.
minul9. detsember 2016, 09:39
tõuseb kohe veresuhkru tase iga kord kui loen või kuulen uutest maksudest ja maksutõusudest
writrik8. detsember 2016, 18:43
Olles ise olnud aastaid diabeetik, siis nii lolli juttu kuulata on küll valus.
leo8. detsember 2016, 14:09
Arsti kinnitusel peab õige veresuhkru näidu saamiseks vähemalt öö otsa söömata joomata olema ja kohe hommikul verd andma minna. Mida aga uuritakse kampaaniate korras apteekidesse ja Selveritesse suvalisel ajal antud vereproovist?
Ei pea igaüks teadma!8. detsember 2016, 13:50
Sest "igaüks" ei ole tingimata diabeetik. Kuula oma keha ja looduse häält. Pole muret ei suhkru, ei rasvadega. Üldse, ära ela oma elu keeruliseks!
Vend Vähk8. detsember 2016, 11:58
Kui järgida soovituslikku mõõtmissagedust, siis tuleb 1 kuus välja käia ligikaudu 65 eurot- veidi kallis, kas pole?
Korra poole aasta peale keegi küll halastab ja müüb 50 tk. vajalikke testribasid soodushinnaga.