Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
9. detsember 2016, 09:52

Ambulatoorsete vastuvõttude ja koduvisiitide arv on aastaga langenud

Arsti ambulatoorsete vastuvõttude arv langes 2016. aasta kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kolm protsenti, ilmneb tervisestatistika ja terviseuuringute andmebaasis avaldatud 2016. aasta arsti vastuvõttude ja koduvisiitide III kvartali andmetest.

Arstide töömaht ambulatoorsete vastuvõttude osas jäi aasta teise kvartali tasemele. Võrreldes eelneva kvartaliga kasvas töökoormus 12% radioloogidel ja langes märkimisväärselt torakaalkirurgidel (18%), kellel eelneval kvartalil oli suur töömahukasv, kirjutab portaal Med24.

Perearstidel jäi töökoormus üldiselt samaks, mis kvartal varem. Seevastu Lääne ja Saare maakonnas langes perearstidel ambulatoorsete vastuvõttude arv vastavalt 15% ja 18%. Hambaarstid säilitasid kolmandas kvartalis sama töökoormuse, mis oli ka teises kvartalis.2016. aasta III kvartalis on arsti ambulatoorsete vastuvõttude arv langenud ligi 3% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Seejuures tegid perearstid 3,4% ja eriarstid 2,3% vähem vastuvõtte kui 2015. aastal samal perioodil. Hambaarstid tegid nüüd 0,2% rohkem vastuvõtte kui eelmise aasta III kvartalis.

Koduvisiitide arv on langenud ligi 10% ehk arstid tegid veidi alla 900 koduvisiidi vähem võrreldes eelmise aasta III kvartaliga.