Et lisaks liikumisele on oluline ka piisavalt vitamiinirikas ja mineraalaineid sisaldav toit, kutsub Allar Levandi meid kõiki üles ostma tervisetooteid kitsikuses elavatele lastele. Foto: Erakogu
Uudised
9. detsember 2016, 16:05

Benu apteekides saab kitsikuses elavatele lastele tervisetooteid annetada (6)

"Just lapsepõlv on aeg, kui pannakse alus inimese tervisele kogu eluks," rõhutas heategevusliku algatuse “Tee head” patroon, olümpiasangar ja kolme lapse isa Allar Levandi ning sooritas kitsikuses elavatele lastele suunatud heategevusprojekti avaostu Benu apteegist.

Nimelt saab heategevusfondi Dharma ja BENU apteekide koostöös kõikjal Eestis soetada lastele vajalikke tervisetooteid ja koduapteegis vajalikke vahendeid, mis toimetatakse tugitöötajate abiga enam kui 600 majanduslikus kitsikuses elavale lapsele.

“Eestis on kahjuks jätkuvalt tuhandeid lapsi, kelle perede majanduslik olukord ei võimalda sageli isegi igapäevast täisväärtuslikku toitu osta, rääkimata kasvava organismi tervise seisukohalt vajalikest toodetest,” ütles Sihtasutuse Dharma juhatuse esimees Tarmo Keskküla. “Dharma tugiisikute ja BENU Apteegi koostöös tahame Eesti inimeste abiga elementaarse koduapteegi näol anda oma panuse enam kui 600 kitsikuses elava lapsele tervise edendamisse."

“Tervisliku eluviisi A&O on loomulikult igaühe jaoks sportlik ning aktiivne ellusuhtumine ja palju liikumist,” lausus Allar Levandi Levandi. “Sama oluline on aga piisavalt vitamiinirikas ja mineraalaineid sisaldav toit, sest vastasel korral võib see kaasa tuua mitmeid terviseprobleeme tulevikus. Kutsun seetõttu meist igaüht omaltpoolt kaasa aitama sellele, et muuta sadade laste tervist tugevamaks ja seeläbi kindlasti ka meelt rõõmsamaks."

BENU apteekide jaemüügidirektori Kaidi Kelti sõnul saavad inimesed kõikides BENU apteekides soetada “Tee head” märgisega tähistatud tervisetooteid alates immuunsussüsteemi tõstvatest vahenditest kuni muu koduapteegiks vajalikuga, nagu näiteks külmasiirupid, raviteed, plaastrid ja haavahooldusvahendid. 

“Majanduslik kitsikus ei võimalda sageli puudustkannatavatel peredel lubada endale tervisetooteid ega kahjuks tihti ka elementaarseid koduapteegi esmatarbevahendeid,” ütles Kaidi Kelt. “Seetõttu koostasime terviseasjatundjate ja apteekrite soovituste põhjal valiku toodetest, mis on vajalikud just lastele ja nende peredele.”

Heategevusliku algatuse “Tee head” raames on BENU apteekides kõikjal Eestis välja pandud üleskutsed annetuste tegemiseks koos nimekirjaga peredele vajalikest toodetest ja vahenditest. Annetusi kogutakse kuni 7. jaanuarini ja toimetatakse seejärel Dharma maakondlike tugiisikute abiga abivajajateni.