Puuviljasuhkur pole tervisele eriti kahjulik, sinu normid on roosuhkur, mis inimajaloos on suht hiljuti kasutusele võetud ja keha ei oska seda korralikult omastada...
Toodud arvud madariini kohta on lihtsalt haipimine. Üks kooreta suur mandariin annab tegelikult üksnes 18 mg kaltsiumi, st vaid 5% päevasest vajadusest, 84 mg kaalumi, st alla 5% päevasest vajadusest, b-karoteeni tegelik hulk on üldse alla märkmisväärse arvu. Kui arvud on alla 10% päevasest vajadusest, siis pole mõtet rääkida mingist tegijast.
olen pidanud ülekaalu pärast toitumispäevikut aga seda ainult iseenda jaoks. ja olen avastanud, et toidud või toiduained, mis tõstavad minul vererõhku on kaneelisaiakesed (teen kodus ise nii taigna kui täidise) liha üldmaitseaine (isegi kui raputan teda sutsu võileiva peale, sest mulle meeldib selle maitseaine maitse) küüslauk - kasvatan ise piparmünt - kasvatan ise kakao jogurt ketsup nelk teraleib teratasku täpsemalt siis. kas leidub neile mingi ühine nimetaja? ilmselt mitte. ühesõnaga ma tarvitasin neid aineid tihedasti, lausa iga päev. tundsin ennast halvasti. siis hakkasin elimineerima nii et nädal aega ei kasutanud üldse ühtegi, siis kasutasin neist ühte iga päev kolm päeva järjest ja kuskil viiendal päeval hakkas vererõhk kerima üles poole. kui siis tarvitasin veel lisaks, siis keris veel rohkem. olen seda eksperimenti teinud kokku kolm aastat ja nüüd oma katsetustega lõpule jõudnud. aga ma ei oska seda tulemust analüüsida. minu jaoks ei ole neis midagi sarnast, ometi ma armastan neid väga ja loobumine päriselt oleks väga raske. aga eks ma püüan. teab keegi ehk rohkem nende koostise kohta, kas sisaldavad midagi sellist, mis paneb vererõhu tõusma? samas võin ma süüa näiteks ükskõik kui rasvast liha mitu nädalat jutti ja vererõhk ei reageeri mitte kuidagi. aga pruugib paar päeva tarvitada marineeritud kõrvitsat kuhu olen lisanud ka nelki ... ja paar päeva tarvitan selle pärast, et ühe päevaga ei saa ju purki sõõduks ... nii kohe rõhk hakkab tõusma. jogurt mulle maitseb, aga täpselt sama lugu, vahet pole mis firma oma, helluse toode mingite bakteritega või ilma nendeta... sama lugu. kaks-kolm päeva tarvitan ja kogu lugu. olen seda eksperimenti teinud selliste vahedega et kui rõhk on kõrgeks läinud, siis olen pidanud paar nädalat vahet ja kui rõhk on taastunud normi siis alustan järgmise ainega. võib olla olen valesti teinud. aga mitte mingite muude toitudega ei ole sellist asja täheldanud. peale paaripäevast piparmünditee joomist või kakaost kakaokreemi tegemist jälle sama trall. tee on mul võrdlemisi lahja, sest ma ei armasta üldse kanget teed. müstika või seletatav?
katsuksid toimidaq nii et enne söömist pesed mandariini hoolega jooksva vee all puhtaks. Need koored on töödeldud kemikaalidega et poes kauem säiliksid. Kui aga seda kemikaali süüa - on tulemus ettearvamatu. Koori keegi vaevalt sööb,kuid mandariini koorides satuvadki kemikaalid ärasöödavale osale.
KOMMENTAARID (16)