Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
17. detsember 2016, 13:05

Ohhoo! Pühadesööminguga kogunenud kilodest lahtisaamiseks tuleb vaid kohvi rüübata (1)

Pühadeaegsete söömingutega lisandub paljudele mõni liigne kilo. Kui aga õgimise kõrvale rüübata aga argist kohvi, ei pruugi üleliigsed kilod liig kauaks puusadele laiutama jääda.

Kõikvõimalike keeruliste kaalulangetustrikkide kõrval tasub meeles pidada, et igapäevane kohvi võib kilodest vabanemisel aidata.

Portaal Finding My Fitness selgitab seda.

Esiteks vähendab kohv söögiisu. Üks peamiseid eeliseid kohvil lisaks sellele, et see hoiab inimese ärkvel, on tema võime pärssida söögiisu. Seepärast on tass kohvi pärast lõunasööki või pärastlõunal üldse hea mõte – see aitab vähendada isu koogikeste või näksimise järele

Teiseks aitab kohv põletada kaloreid. Kohvis leiduv kofeiin on rasva põletava efektiga toidulisandites levinud koostisosa, sest see stiumileerib protsessi, mis aitab kehal toidu seedimisel energiat toota. See omakorda aitab suurendada kaalulangust.

Püüa kohvi juua umbes tund enne treeningut, sest see aitab energiliselt eemärgile keskenduda saavutamaks veelgi paremaid tulemusi. Kofeiin aitab, muide, ka lihasvalu vastu.

Siiski tasub meeles pidada, et ka kaalulangetuse eesmärgil tarbitava kohvi kogustega peab olema ettevaatlik. Liigsel kofeiinitarbimisel on mitmeid  kõrvaltoimeid, muuhulgas südamepekslemine, närvilisus, unetus, kõrgem vererõhk. Püüa piirduda ühe-kahe tassi kohviga päevas.

Pea silmas sedagi, et kohvist on kaalu langetamisel kasu vaid siis, kui jood musta, ilma piima ja suhkruta kohvi. Kohvijoogid, eriti vahukoorega, aitavad hoopis kaalus juurde võtta.

Iseenesestmõistetavalt saad parima tulemuse, kui seod kohvitarbimisharjumuse regulaarse liikumise ja tervisliku toitumisega.