Terviseuudised

Sada palavikus ja nohus inimest kutsus kiirabi (19)

LISA KOMMENTAAR

Nipitiri21. detsember 2016, 20:36
Krt,tean ise ühte eluheidikut,kes elab valla sots.korteris,saab invaliidsust diabeedi pärast.Selle joob kohe maha,kui kätte saab,ning siis hakkab kiirabisse helistama,et tal jalad külmetavad....ja kiirabi väidab,et nad peavad välja tulema????!!!!Ja kui lapsel tekkib kõrge palavik,krampidega,siis hakkavad nad moraali lugema....
oktoobrilaps21. detsember 2016, 10:04
Mida haigem inimene , seda suurem ravimiäri tulu. Teatavasti saavad sealt oma boonuse ka arstid. Lõpuks ka kasvav matuseäri suurendab meie kokkukuivavat SKP-d.
Vene ajal tuli arst palavikus haige juurde koju, kirjutas vajadusel retsepti ja asi korras.
Ema21. detsember 2016, 09:52
Mina kutsusin ka oma 3a lapsele kiirabi, kui tal väga järsult palavik 39.7ni tõusis ja peale rohu saamist ikka edasi värises. Tal on olnud palavikukrambid ja sellepärast on alati hirm, et korduvad. Ja kui juba krambid peal siis meie kiirabi tuleb ju ca 20 minutit... Meedikud astusid uksest sisse ja ilma et last ülegi vaataks hakati moraali lugema, et näe ise passid päev otsa internetis ja palaviku alandamise kohta ei oska googeldada. Ja mis me nüüd tegema peame. Täiesti ebakompetentsed eelarvamustega õelad inimesed! Ma siis pidin neile seletama, et palun mõõtke pulssi ja temperatuuri ja kuulake jne. Et kui krambiohtu nende arvates pole, võivadki ruttu edasi minna. Aga kiiret neil ei olnud...vaid lugesid ikka moraali edasi, ning kui mu mees koju tuli, siis arvas üks meedik, et tema õigus on veel mind minu mehe ees alandama hakata. Vot selline superbrigaad Kurvits, Spitsonok ja Hellaste.
Lastearst21. detsember 2016, 13:25
Kui lapsel on palavikukrambid olnud, siis küsige oma arstilt krambivastase rohu retsept ning hoidke ravim alati kodus olemas. Seda kas lapsel on krambiohtu või mitte ei saa kuidagi ennustada, ei kiirabi ega keegi teine. Kui varasemalt on palavikukrampe esinenud, siis võivad korduda väikelapseeas. Suurimaks ohuks on kiiresti tekkiv palavik, seega tasub juba palaviku alguses kohe palavikualandajat anda (erinevalt tavajuhendist, kus palavikku hakatakse langetama alles 38,5*C juures). Tuleb ka arvestada, et rohi hakkab mõjuma alles kuskil tunniga.
Nõustun, et kiirabibrigaadi poolt ebaviisakas käitumine. Ise ei ole kiirabis töötanud, kuid valvetuppa pöördujate arv on suur ning väsitav ning paljud mured saaks telefoni teel lahendada.
noo21. detsember 2016, 09:50
samas, kas kiirabi on loodud toidupoes käimiseks? Iga päevaselt näen nende ekipaaže töö ajal sisseoste tegemas. Päris kallis lõbu rahvale, et spetsaparatuuriga masinatega käiakse leiba ja leivakõrvast ostmas. Erisoodustusmaksud tasutud?
To noo22. detsember 2016, 00:31
Aga kas sa ise ei tee lõunat tööl? Kas nemad peavad siis toituma õhust ja armastusest, kuna mõnele maksumaksjale ei meeldi, et inimesed endale süüa 24 tunnise vahetuse jooksul ostavad, kui neil parasjagu väljakutset ei ole? Tahaks näha, kuidas sa ise istud 24 tundi tööl ilma söömata.
to noo22. detsember 2016, 08:42
kus siis kiirabi töötajad lõunat peaks ostma ? eile ma nögin ehitajaid ostlemas lõuna ajal, minu küsimus ka, miks nad ei ehita, inimene ootab kodu :D
on münel ikka loogiga, arene edasi
no andke siis nõu21. detsember 2016, 08:39
kuidas kõrges palavikus üksik vanainimene ravi saaks, perearst tuleb koju või--oota sa, jääb üle oodata kuidas läheb--elu või surm.
Ei 21. detsember 2016, 08:54
ta tule isegi koju kui elad maal.
Ettevõtja21. detsember 2016, 08:32
Tohiks küsida, miks maksan makse !? Kui töötaja või ma ise haigestumise korral samal päeval perearsti juurde ei pääse. Takkajärgi puudutud päevadele arst haiguslehte ei anna. Seda nimetatakse riiklikuks abituseks ja saamatuseks.
hmm21. detsember 2016, 08:14
Avaldage siis tegevusjuhised läbi meedia, apteegis parasjagu müüdavate abistavate ainete loeteluga, suhelda ei oska inimestega? Pidevalt kaovad müügilt ravimid ja paanikas inimene ei suudagi enam otsustada, kuidas ennast aidata. Inimesed aetakse otseses mõttes lolliks pideva hirmutamisega ja siis süüdistatakse veel takkapihta.
ma arvan, et see on mingi mäng21. detsember 2016, 07:55
kui ikka täpselt 100 inimest helistab nohu ja palaviku pärast kiirabisse. siis see ei saa olla juhus. oleks 101 või 112 või mida iganes. aga täpselt 100- see ei ole õige asi.
Haiged21. detsember 2016, 06:24
Tegelikult normaalsed inimesed saavad suures osas ka ilma arstita hakkama. Kui Kasvamas on põlvkond, kes ei suuda isegi nohu- palvavikku ise ravida, siis Eesti tulevik tekitab kõvasti ebakindlust.
jah21. detsember 2016, 07:53
See on ükskõiksus ja rumalus ning hoolimatus ja see süveneb.
Lisaks veel need tolad, kes kell 3 öösel EMO-sse tormavad , sest neil on köha ja 38 palavik , kujutage ette juba teine päev.
Masendav.
See21. detsember 2016, 08:59
rumalus ja ükskõiksus domineerib riigi juhtimises, et inimene peab oma kõrge palavikuga EMO-SSE TORMAMA. Perearstile koheselt ei saa , rääkimata veel eriarstile kui veel näiteks kõrvad lapsel haiged või muu põletik.
krt.21. detsember 2016, 09:49
kõrge palavikuga ei tohiks toast väljagi minna, kuidas siis abi saab kui palavik 40 pügalat.
to haiged21. detsember 2016, 08:05
Palavikuga hakkamasaamist peaks siis inimestele kursustel õpetama. Ajalehesaba EI OLE tõsiseltvõetav õpetus. Pärast seda jääb veel keerulisem osa: kuidas teha vahet lihtsal palavikul ja tõsisemal hädal (millega kaasneb palavik).
Sinu21. detsember 2016, 08:57
põlvkonna aeg oli jaoskonnaarst ja alati kohe saadaval. Eriarstile saamiseks ei pidanud samuti kuid ootama vaid said koheselt. Täna on ainult väline klantsh aga arstiabi koheselt kättesaamatu.
Ene4. jaanuar 2017, 11:28
Samas kui nädalavahetusel jääd haigeks ja sul on tööpäevad ,ei jäägi muud üle kui kutsud kiirabi või lased end EMOsse sõidutada ,sest tagantjärele perearst haiguslehte ei väljasta. Ime siis et palju rahvast ja nn asjatuid väljakutseid - perearsti jaoks peab esmasp.olema paber et saaks haiguslehe näit laup välja anda . Kõik tööandjad ei ole lahked ja mõistvad .