CassandraFoto: Erakogu
Uudised
22. detsember 2016, 10:45

Portaalis niihea.ee saab jõuluajal toetada harvaesinevate haigustega lapsi

Sooduspakkumiste portaal niihea.ee algatas koostöös SA TÜK Lastefondiga kampaania, et koguda annetusi harvaesinevate haigustega Cassandra ja Christoferi toetuseks.

Äärmiselt harva esinevat geenihaigust põdev kümnekuune Christofer vajab heade inimeste tuge, et talle oleks tagatud vajalik ravitoidusegu ning toitmisüsteemid ning kaetud sõidukulud arstide juurde. Haiguse tõttu on poisil väga madal lihastoonus, psühhomotoorse arengu mahajäämus ning toitumisraskused. Poissi toidetakse sondiga ning ta vajab seetõttu spetsiaalset ravitoidusegu ning toitmissüsteeme ja -süstlaid. Lisaks tuleb tal käia regulaarselt arstide juures.

Nelja-aastasel Cassandral on diagnoositud üliharuldane nahahaigus, mille korral tekivad nahale valusad, sügelevad ning aeglaselt paranevad villid. Kaasasündinud haigust ei ole võimalik välja ravida, kuid pideva hooldusega saab sellega kaasnevaid vaevusi leevendada ning tüsistusi vältida.

2014. aasta alguses muutus haigus Cassandra jaoks eluohtlikuks, sest tekkisid probleemid hingamisteedega: tüdrukul kasvab kurku pidevalt tagasi sidekude, mis sulgeb tema hingamisteed ning seab ta pidevasse lämbumisohtu. Selle tõttu on takistatud nii lapse hingamine, rääkimine kui ka söömine. Olukorra lahendamiseks saab Cassandra ravi Inglismaal, kus on olemas selleks vajalik kompetents. Kuigi lapse ravikulud seal katab Eesti Haigekassa, on regulaarne välismaale sõitmine ja seal elamine pere jaoks üle jõu käiv, mistõttu kulub perele ära annetajate abi.

Laste toetuseks saab niihea.ee portaalis kuni 30. detsembrini soetada heategevuslikke vautšereid hinnaga 2, 5, 10 või 20 eurot. Selleks tuleks klikata siia ja/või siia ning valida sobiv toetussumma.

Portaali juhatajal Martin Ritsonil on hea meel, et niihea.ee ja Lastefondi jõuluaegsetest ühiskampaaniatest on kujunenud juba omamoodi traditsioon. “Oleme koostööd teinud juba alates 2010. aastast ning meie kliendid on kampaaniatega alati lahkelt kaasa tulnud ja toetusvautšereid soetanud. Nende kuue aasta jooksul oleme abivajajaid aidanud enam kui 5000 vautšeri müügiga,” räägib Ritson. “Lastefondi töö on väga tänuväärne ja alati on rõõm meie poolel, kui kampaaniad on edukad ja me suudame koostöös oma klientidega lapsi aidata.”