Vaheldust traditsioonilistele jõulutoitudele: taljesõbralik pardifilee
Pardifilee karamelliseeritud punase sibulaga
Neljale
Vaja läheb: 800-900 g jahutatud pardirinnafileed (nahaga), 2 küüslauguküünt, meresoola ja pipart, tüümiani. Karamelliseeritud punase sibula valmistamiseks: tükk võid, 2 punast sibulat, 1-2 spl mett, 2 spl punase veini äädikat, soola, pipart, tüümiani.
Valmistamine: lõika noaga pardifilee nahale malelaua ruudustik. Aseta fileed külmale pannile ja küpseta keskmisel tulel. Lisaks kuumuta ahi 180 kraadile. Alusta filee küpsetamist naha poolt kuni rasv on pannile sulanud (u 5 min). Lisa natuke värsket tüümiani, hakitud küüslauk ja prae 3-4 minutit teiselt poolt. Maitsesta meresoola ja pipraga. Seejärel jäta filee ahju järelküpsema (180 kraadi, 10 min). Enne serveerimist lase fileel 5 minutit seista.
Karamelliseeritud sibula valmistamiseks kuumuta pann ja lisa või. Haki sibul (pikad viilud) ja prae mõned minutid keskmisel tulel. Lisa esmalt sibulale mesi ning lase paar minutit karamelliseeruda, seejärel veiniäädikas ja tõsta madalale tulele. Lase kergelt küpseda ca 10-15minutit. Maitsesta värske tüümiani, soola ja pipraga. Serveeri koos pardifilee, juurviljade ja värske salatiga.
Head isu!
Kommentaarid (0)