Pilt on illustreerivFoto: Woman's Weekly/REX
Toiduuudised
27. detsember 2016, 11:29

Viis nõksu, kuidas pühade ajal kaalutõusu vältida

Jõule ja aastavahetust tasub nautida. Kui süüa-juua läbimõeldud, ei ähvarda ka liigsete kilode kogunemine. Huffington Post pakub selleks viis head nippi.

1. Anna endale kohe uusaastalubadus ja pea sellest kinni. Kõigile on tuttav esimeste jaanuaripäevade raske olemine ja mõte, et kohe tuleks hakata trenni tegema. Ära lükka lubadusi uude aastasse, vaid mõtle oma plaan juba enne aasta lõppu läbi. Vali välja, millisesse trenni lähed ja kirjuta see kusagile nähtavale kohale üles.

2. Liiguta end ka pühade ajal. Spordiklubid võivad suletud olla, kuid keegi ei keela sul jalutada. Samuti saad kodus võimelda. Seda tasubki teha, et tõenäoliselt sööd nüüd rohkem kui tavaliselt.

3. Pea enne aasta lõppu päevake paastu. Kui oled jõululauas kõvasti maiustanud, tasub pärast pühi teha üks veepäev. Nii oled paremini valmis vana-aastaõhtu söögiralliks.

4. Joo enne sõpradega välja minekut palju vett. Vesi aitab pohmelli vältida. Nii oled valmis järgmisel päeval normaalselt sööma ja end liigutama, selle asemel, et oiates diivanil lebada ja koolat juua.

5. Vali, mida jood. Ühe klaasi midagi head võid endale ikka lubada. Lõppude lõpuks on jõulud ja aastavahetus vaid korra aastas. Kuid alati tasub kaaluda, mida juua. Kui sulle mekib õlu, vali lahjem variant. Kokteili asemel tasub võtta klaas head veini. Nii tead täpselt, kui palju alkoholist kaloreid saad. Magusate lisanditega kokteilid on tõelised kaloripommid.