Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
2. jaanuar 2017, 13:30

Neli viisi, kuidas keha pärast suuri aastavahetussööminguid puhastada (5)

Ära heida meelt, kui sa ei söö iga päev ja iga minut tervislikult – ka mõned lihtsad asjad aitavad organismil pärast suuri sööminguid puhastuda ning eemaldada kehasse kogunenud mürke.
  1. Joo hommikul esimese asjana sidrunivett. Niipea, kui sa ärkad, pressi sooja vee sisse ühe sidruni mahl ning joo see ära. See annab kehale kaaliumi, kaltsiumi ja magneesiumi, samuti aitab see maksal toota rohkem ensüüme, mis ergutab seedimist ning taastab maksa võimet puhastuda toksiinidest. Sidrunimahlas sisalduv C-vitamiin on võimas antioksüdant, mis kaitseb keha vabade radikaalide põhjustatud kahjustuste eest ning tugevdab immuunsüsteemi.
  2. Harrasta joogat. Mõned joogapoosid stimuleerivad samuti seedimist. Ning jooga tervikuna leevendab stressi – paljud seedetrakti vaevused sellest seisundist aga tekivad.
  3. Söö brokkolit. Krooniliste põletike vähendamiseks kehas tasub süüa väävlirikkaid toite, nagu näiteks sibulat, küüslauku ja ristõielisi köögivilju, muuhulgas ka brokkolit. Kroonilised põletikud on nimelt sageli südamehaiguste, diabeedi ja vähi põhjustajateks. Lisaks on nimetatud toiduained antioksüdantide rikkad, see aga suurendab organismi võimet võidelda kõikvõimalike toksiinidega.
  4. Joo õigeid teesid. Näiteks teed, mis sisaldavad võilille või piimaohakat, ergutavad maksa tööle, et see puhastaks keha mürkidest. Lisaks ergutavad need maksa ka taastuma.