Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
2. jaanuar 2017, 16:00

Üheksa nõksu, mis aitavad uusaastalubadustest kinni pidada (1)

Suur osa inimestest seab endale aasta alguses sihid eelolevaks 364 päevaks, kuid vaid 8% suudab uusaastalubadustest kinni pidada.

Newsmax Health toob välja üheksa nõksu, mis lihtsustavad oma uusaastalubaduste elluviimist. Et aasta pärast oleksite õnnelikumad ja rahulikumad.

1.            Planeeri. Ära otsusta lihtsalt, et homme alustad uue harjumusega, näiteks lähed uude trenni. Enne lubaduse täideviimist vaata üle ka linna spordisaalid ning vali neist välja üks, mis sobib paremini su vabadustele.

2.            Pane lubadused paberile kirja. Nii muutuvad nad abstraktsest tõeliseks ning sunnivad sind rohkem pingutama.

3.            Pane asjad tähtsuse järjekorda. Kui eesmärgid on kirja pandud, vali välja üks, millele keskendud uue aasta esimeste kuude osas. Alles seejärel võta täitmiseks uus.

4.            Anna endale aega. Üle öö ei juhtu midagi.

5.            Sea realistlikud eesmärgid. Mõtle lubadusi seades, kas saad neid ka tegelikult täita. Näiteks ära luba endale veeta 24 tundi nädalas jõusaalis, kui sa pole üle selle ukse veel ühtegi sammu astunud.

6.            Luba endale auhindu. Mõistlik oleks endale planeerida ka tasu, kui eesmärgid saavad täidetud. Näiteks – pärast soovkaalu jõudmist lubada enale mõni kena riietusese.

7.            Ära unusta huumorimeelt. Elu on niigi tõsine ning pidev muutumine muudab inimesed ebakindlaks. Parim viis maailmas edukalt läbi lüüa on naerda oma tõusude ja mõõnade üle.

8.            Kaasa sõbrad. Inimene suudab palju rohkem koostöös teistega. Leia endalegi sõber, kes teab su soovidest ning innustab edusamme saavutama.

9.            Pea päevikut. Mõistlik oleks edusamme mitte vaid jälgida, vaid selle kõrval ka meeles pidada, mida üks või teine lubadus sulle tähendab. Pane kõik päevikusse kirja ja ole iseenda vastu aus. Ka lühike ülevaade igast päevast muudab teekonna sihipärasemaks ning aitab hinnata, kuhu oled jõudnud.