Unimedi Tartu kliinikFoto: SILLE ANNUK
Uudised
4. jaanuar 2017, 10:40

Medicumi Tartu Kliiniku omanikeks said Qvalitas ja Unimed (2)

Konkurentsiamet andis Eesti juhtivale töötervishoiuettevõttele Qvalitas ja suurimale erameditsiinikeskusele Unimed Ühendatud Kliinikud loa Medicumi Tartu kliiniku ostuks aastavahetuse eel ning Medicumi Tartu kliiniku omanikuvahetus sai aasta alguses teoks. 

Tehingu kohaselt ühendatakse Medicumi Tartu kliinik Qvalitase ja Unimediga. Eesmärk on üles ehitada Lõuna-Eesti tugevaim raviteenuste pakkuja, mille meeskonnas on tipptasemel ortodondid, hambaarstid, eriarstid ja töötervishoiueksperdid ning ka perearstid. 

Unimedi Ühendatud Kliinikute tegevjuhi Marja-Liisa Alopi sõnul jätkub Medicumi Tartu patsientide teenindamine samadel tingimustel, kiireid muutusi ei too omanikuvahetus kaasa ka kliiniku töötajate igapäevaelus. “Alustame nüüd Tartus Qvalitase ja Medicumi ning Unimedi vaheliste koostöövõimaluste samm-sammulist elluviimist, meie ambitsioon on pakkuda Tartu ja Lõuna-Eesti patsientidele parimat ravi ning kasvada, “ lisas Alop.

Medicumi nõukogu esimehe Jaanus Voolu sõnul on Unimedi, Qvalitase ja Medicumi Tartu spetsialistide meeskondade ja juhtimispraktikate ühendamises tugev sünergia. “Arvestades ka Medicumi katuse all töötavaid perearste ja –õdesid, loob muutus Lõuna-Eesti patsiendi jaoks parima ja Eesti tänase tervishoiukorralduse vundamendiks oleva kaasaegse multidistsiplinaarse tervisekeskuse,” rääkis Vool. 

Qvalitase juhi Tõnu Velti sõnul on uudis Qvalitase klientidele positiivne ja lubab lisaks töötervishoiule pakkuda Tartus ka muud eriarstiabi. “Medicumi töötervishoiuala  kogemused ja teadmised võimaldavad meil üheskoos valdkonda arendada ja kvaliteeti tõsta, “ selgitas Velt. 
Medicum on Eesti suurim peamiselt avaliku teenusena haiglavälist arsti- ja õendusabi pakkuv tervishoiuettevõtete grupp, mis põhikohaga tegutseb Tallinnas ja Harjumaal. Medicumi Tartu meeskonnas on töötervishoiu- , hamba-, silma- ja nahaarstid, psühhiaatrid, reumatoloog, günekoloog, neuroloog, kardioloog, kirurg, radioloog, füsioterapeut ja samuti perearstid. 
Unimed Ühendatud Kliinikud on Eesti suurim erameditsiinikeskus, mille osaks on ortodontiakeskus, unekeskus, hambakliinik, hambalabor, eriarstide vastuvõtud ja päevakirurgia. Unimedi kliinikud tegutsevad lisaks Tartule veel Tallinnas, Pärnus ja üheksas väiksemas kohas üle Eesti.
Qvalitas on 1996. aastal loodud ettevõte, mis pakub töötervishoiu, üld- ja eriarstiabi teenuseid Tartu ja Tallinna kõrval teistes Eesti suuremates linnades ning mobiilset teenust tervisebussiga. Qvalitase klientideks on paljud Eesti suurettevõtted.

Tehing sai teoks nii Unimedi kui ka Qvalitase omanikuks oleva Baltikumi era- ja riskikapitalifirma BaltCap toel. Tehinguga müüs Medicumi omanik Qvalitasele ja Unimedile ka töötervishoiutegevuse Tallinnas. Tehingu hinda osapooled ei avalikusta.