KohviFoto: Alar Truu
Keha
5. jaanuar 2017, 11:10

Kaheksa looduslikku vahendit, mis aitavad migreeni leevendada (3)

Migreen on üks hullemaid terviseprobleeme, mis inimest võib tabada, sest lisaks valule võivad sellega kaasneda ka kaelavalu, pearinglus, iiveldus, ninakinnisus ning ka silmade valgustundlikkus. Seepärast on äärmiselt oluline juba migreeni alguses sel tüütul tõvel kratist saada.

Esimese asjana mõistagi sirutub käsi valuvaigistite järele. Kuid kuna need ei ole inimese tervisele lõpuni ohutud, tasub katsetada ka looduslikke vahendeid, soovitab veebikülg BoldSky ning toob välja kaheksa nippi, mis võivad migreeni leevendada.

Ingver. Joo ingveriteed või kui selle keetmiseks pole jaksu, näri lihtsalt tükki ingverit.

Foto: PantherMedia / Scanpix

Viinamarjamahl. Viinamarjad sisaldavad ohtralt C-vitamiini ja viinamarjaseemned riboflaviini – need mõlemad aitavad migreeni korral.

Foto: Viinamarjad (TIINA KÕRTSINI)

Pähklid sisaldavad ohtralt magneesiumi, mille puudus on sageli migreeni vallandumise põhjuseks.

Foto: PantherMedia / Scanpix

Kuuma- ja külmateraapia. Pane kuuma kompressi sellesse pea piirkonda, kus sa valu tunned. See aitab lihastel lõõgastuda. Pärast kuuma kompressi kasutatav külm kompress aga tuimestab valutavat piirkonda ja sa ei tunne valu.

Foto: PantherMedia / Scanpix

Piparmünditee. See aitab rahustada seedetrakti ja leevendada nii migreeniga kaasnevat iiveldustunnet. Samuti mõjub see närvisüsteemile rahustavalt, mistõttu võiks see leevendada ka peavalu.

Foto: PantherMedia / Scanpix

Rohelised köögiviljad, eriti lehtköögiviljad on rikkad vitamiinide ja antioksidantide sisalduse poolest, need aitavad parandada vereringet ja leevendada migreeni.

Foto: PantherMedia / Scanpix

Oliiviõli. Kasuta seda igapäevases toidus, see aitab reguleerida organismi hormonaalset tasakaalu. Ka möllavad hormoonid võivad olla migreeni põhjuseks.

Foto: PantherMedia / Scanpix

Kohvi joomine väikestes kogustes võiks migreeni vastu aidata.

Foto: Kohvi (Alar Truu)