Foto: PantherMedia / Scanpix
Treenimine
4. jaanuar 2017, 16:25

Lisatud inhalaatori valmistamise õpetus!

TEE ISE: Külmetushaigustele pakub leevendust isetehtud soolainhalaator (5)

Soolaravi on klassika, mida ajast-aega soovitatud immuunsüsteemi tugevdamiseks ning ülemiste hingamisteede haiguste korral. Lihtne viis enda tervendamiseks on kokku monteerida kodune soolainhalaator.

Sest kui tõbi on käes, ei ole tervisekeskuste soolakambrite külastamine soovitatav ning ka apteeki soolapiibu järele minek võib käia üle jõu. Isetehtud soolainhalaator aitab raha kokku hoida pealegi.

Mare Kabelile jäi isetehtud soolainhalaator silma kuskilt terviseteemalisest kirjandusest. "See tundus nii lihtne ja samas huvitav," selgitab ta, miks ta vanast kohvimasinast ning tühjast pudelist soolainhalaatori ehitamise ette võttis. Ning sellest on kasu olnud juba ka pereliikmete ravimisel – mõne päeva eest haigestus Mare abikaasa, kes köhis, mis kole, kuid pärast selle nii-öelda imeaparaadi kasutamist on köha jäänud väiksemaks.

Soolainhalaatori valmistamiseks vajad veneaegset kohviveskit, plastpudelit, teipi ja 2 sl jämedat soola. Lõika plastpudel keskelt pooleks ning kinnita see teibiga kohviveskile nii, et saaksid ka kohvimasinat käivitavat nuppu alla vajutada (vaata videost). Pane pudelile kork peale ja jahvata sool peeneks. Keera seejärel koheselt kork maha ja hinga tekkinud soolaauru suu kaudu sisse ja nina kaudu välja. 

Sisse hingatud soolakristallid tõmbavad kudedest enda poole vett ja tänu sellele läheb sekreet, mis limaskestadel on, vedelamaks. Selle sekreedi inimene nuuskab või köhib välja ning koos sellega limaskest puhastub

Sissehingatud sool vähendab spasme hingamisteedes ja kergendab hingamist, muudab kopsutorudes oleva sekreedi vedelamaks ja kergemini väljaköhitavaks, suurendab organismi immunoloogilist kaitsevõimet, vähendab allergilisi reaktsioone ja haigestumist infektsioonhaigustesse ning mõjub rahustavalt närvisüsteemile.