Liigume
8. jaanuar 2017, 08:00

Ära käi trennis, HAKKA TREENIMA!

See on Nike+ Tranining Clubi hüüdlause 2017. aastaks! Mis aga on N+TC?

Nike+ Training Club on ÜKT (üldkehaline treening) stiilis rühmatreening, mis on inspireeritud spordist ja tippsportlaste poolt kasutatavatest harjutustest. Süsteem, mis on välja töötatud Nike parimate treenerite poolt, julgustab sportlasi* teadlikumalt treenima ning väärtustama puhkuse ning lihashoolduse olulisust treeningprotsessis. Kui palju Sa treenid, polegi nii oluline kui see, mis on Sinu treeningu eesmärk.

N+TC Challenge on ligi 3-kuu pikkune programm, mis on kokku pandud Nike treenerite poolt ning pakub võimalust treenida grupiformaadis süstematiseeritult 3-nädalaste plokkidena, mis tsükli lõppedes algavad otsast peale:

Nädal 1 – 5 trenni ehk töönädal – treeningud pigem Endurance (vastupidavustreening) stiilis.
Nädal 2 – 5 trenni ehk töönädal – treeningud pigem Strength (jõutreening) stiilis.
Nädal 3 – 3 trenni ehk puhkuse nädal – treeningud vaid Mobility (liikuvust parandav treening) stiilis.

Selleks, et oma arengut jälgida, toimuvad programmi jooksul 3 füüsilise võimekuse testi, mille käigus saavad sportlased* aimu oma arengust/taandarengust. Test kujutab endast 5 baasharjutuse sooritamist (kätekõverused, V-istessetõusud, Kosmonaudid, joonejooks ning seistes ettepainutus) – kõik omas tempos!

Treeningute käigus kasutatakse erinevaid vahendeid (hantlid, sangpommid, vahurullid, matid, kummilindid, kettad, kangid jm), enamus harjutused on sooritatud treenides enda keharaskusega ning igal sportlasel* on võimalus valida kas kergema või raskema harjutuse vahel. N+TC tundides on au sees tiimitunnetuse arendamine, seetõttu kasutatakse sageli ka paarisharjutusi ning gruppides töötamist, kas siis ringtreeningu** või mõne muu formaadi näol. Iga treening keskendub intensiivselt ühele kolmest treeningsuunast: Endurance (Vastupidavus), Strength (Jõud), Mobility (Liikuvust parandav treening); mis ühise N+TC Challenge programmina annavad sportlasele* nädalate lõikes tasakaalustatud füüsilise koormuse. Kuigi iga treening on kindlama fookusega ühe suuna arenamisele, on tervik piisavalt kombineeritud, et saaksid efektiivse kogu-keha treeningu. Osalema on oodatud iga treenituse tasemega sportlased* – treener leiab alati harjutusest lihtsama ning raskema variandi.

*kui Sul on keha, siis oled Sa sportlane
**Ringtreening – treening, kus kasutatakse mitmeid abivahendeid sooritamaks harjutusi südamelihase vastupidavuse tõstmiseks. Harjutustest ehk nö “jaamadest” moodustub ring, mida läbitakse treeningu jooksul 2-3 korda ning igat harjutust sooritatakse 45sek – 1min. Treeningu formaat võimaldav kõigil treenida vastavalt oma füüsilisele tasemele ning soovitud kiirusele.

N+TC Endurance

Tüüp: kogu keha vastupidavustreening.
Sobib: algajale, kesktasemele, edasijõudnule.

ENDURANCE treeningul kasutatakse keskmisest rohkem hüppeharjutusi ja mitmesuunalisi liikumisi, raskusena pigem oma keharaskust ja ‘hantlina’ paarilist. Tegemist on HIT (high intensity training) stiilis intervalltreeninguga, mille käigus arendame kiirust, vastupidavust ning koordinatsiooni vaheldades aktiivset tööd puhkepausidega.

N+TC Strength

Tüüp: jõu- ja lihastreening.
Sobib: algajale, kesktasemele, edasijõudnule.

STRENGTH treening keskendub jõutreeningu komponentidele ehk siis rohkem lühematele seeriatele ning suurematele raskustele. Treeningu eesmärk on saada tugevamaks ning kasvatada lihasmassi kasutades nii raskusi, oma enda keharaskust kui ka paarilist. Treening on pigem rahulikuma tempoga treeninguga, mis võib aeg-ajalt vahelduda intensiivsemate intervallidega, ning keskendub suuremate raskuste tõstmisele, kandmisele ning enda liikuvana hoidmisele, tihti sooritatakse treeningut ringtrenni formaadis.

N+TC Mobility

Tüüp: liikuvust parandav treening.
Sobib: algajale, kesktasemele, edasijõudnule.

N+TC MOBILITY on pigem madala intensiivsusega treening ning keskendub keha liikuvuse, painduvuse ning stabiilsuse parandamisele, mis omakorda aitavad sul liikuda igapäevaelus lihtsama vaevaga ning sooritada hõlpsamalt ka keerukamaid füüsilisi harjutusi. Treeningus kasutatakse fomarollimist, staatilist ja dünaamilist venitust ning reaktsiooniharjutusi. Selleks, et toimuks positiivne areng on liigutuse ulatusel oluline roll, kuna lähtuvalt sellest on võimalik harjutustega progresseeruvalt edasi liikuda.

Sinu kehaline võimekus oleneb arengust. Areng on see, mis eristab trennis käimist treenimisest.

Trennis käimine on juhuslik ning eesmärgitu liigutamine täna. Treenimine on pühendumine, et saada iga päevaga paremaks.

Trennis käimine tähendab ühe ja sama liigutuse kordamist, oodates paremaid tulemusi. Treenimine tähendab isiklikku treeningplaani, mis viib iga korraga lähemale püstitatud eesmärkidele. Mis iganes su eesmärk on.

Sinu uusaasta to-do list:

  1. Sea endale eesmärk.
  2. Lõpeta trennis käimine.
  3. Liitu Nike+ Training Club Challengiga.
  4. Hakka treenima.

Nike Training Club Challenge kestab 3 kuud ning lisaks motiveerivatele treeneritele ja igakuistele üllatustele, teenid sa iga trenniga endale punkte, mille eest Nike sind unikaalsete soodustustega premeerib.

Millised preemiad sind ootavad?

10 trenni = -15%
20 trenni = -30%
30 trenni = -40%
40 trenni = -50%

… Nike esinduskauplustest.

Kõik challenge läbijad (kes koguvad kõik 40 templit) saavad nimelise NTC särgi ja tasuta pääsme suurimale fitnessüritusele NTC Day’le 19ndal märtsil.

Kuidas osa võtta?

  • Vali välja meelepärane MyFitness klubi – Solaris, Mustamäe, Postimaja või MyFitness Tartu Lõunakeskus.
  • Vaata treeningute kellaaegu MyFitnessi tunniplaanist.
  • Registeeri ennast treeningule.
  • Hakka treenima!

Challenge kestab Nike treenerite poolt loodud kava järgi 9. jaanuarist 19. märtsini.

Nädalad jagunevad töönädalateks ja puhkenädalateks (iga kolmas). Kui töönädalal toimub viis trenni nädalas, siis puhkenädalal on neid kolm.

Näeme trennis juba 9. jaanuaril!