Kui sul on küpsised või rämpstoit käeulatuses, on väga tõenäoline, et sa neid ka sööd. parem hoia käeulatuses puuvilju.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
7. jaanuar 2017, 12:41

Seitse nippi, mis aitavad lihtsalt viiest üleliigsest kilost lahti saada (3)

Kui oled kimpus ülekaaluga, järgi üleliigsete kilode kaotamiseks neid viit äärmiselt lihtsat nippi.

* Mõõda portsjoneid peoga. Kui toiduports on suur, on ka tarbitav kalorite hulk liig. Et kõige täpne mõõtmine ja kaalumine ajab hulluks, usalda õige koguse leidmisel oma käsi, soovitab Men´s Health. Üks söögikord võiks sisaldada kaks peotäit juurvilju, rusika jagu täistera-süsivesikuid, peotäie lahjasid valke ja väikese sortsu taimeõli.

* Ära liialda tervislike toitudega. Isegi tervislike toitudega ei tohu liialdada. Näiteks kui alustad päeva jogurti ja müsliga, siis oled müsliga nii helde, et tegelikult serveerid seda endale mitme söögikorra jagu. 

* Pea toidupäevikut. Ka väiksed asjad võivad su sissesöödava kaloritehulga liialt suureks ajada. Et kõik oleks kontrolli all, pea toidupäevikut - näiteks MyFitnessPal'i äpi abil. Nii on kõik lihtne ja selge.

* Maga öösel seitse kuni üheksa tundi. Väsinud inimesed teevad ebamõistlikke otsuseid ning söövad liiga palju.

* Ära liialda salatikastmega. Salatikaste on üks levinumaid peidetud kalorite allikaid. Kui valad õlirikast kastet salatile otse pudelist, on väga lihtne sellega üle pingutada - kaks lisa-supilusikatäit sisaldab lausa 120 kalorit. Terve nädala peale teeb see aga juba 600 lisakalorit.

* Hoia puuviljad käeulatuses. Kui sul on küpsised või rämpstoit käeulatuses, on väga tõenäoline, et sa neid ka sööd. parem hoia käeulatuses puuvilju.

* Jälgi, kuidas sead toidu taldrikule. Aseta köögiviljad taldriku keskele, need moodustagu poole taldrikul olevast.