Keha

Miks tekitavad mõned toidud migreeni? 

Õhtuleht.ee, 9. jaanuar 2017 16:35
Foto: PantherMedia / Scanpix
Migreeniga kimpus olevad inimesed on leidnud, et mõned toidud on nende peavalu põhjuseks. Miks?

Teadlased on leidnud, et mõned migreeni esile kutsuvad toidud sisaldavad nitraate. Näiteks on sellised töödeldud liha ja rohelised köögviljad. Ning migreeniga kimpus olevate inimeste suust on leitud rohkem ka nitraate muutvaid  baktereid, vahendab Live Science. 

Teadlased pakuvad, et nitraate mõjutavad bakterid aitavad nitraate lämmastikoksiidiks muuta ning need ained mängivad rolli peavalude esinemises.

Igatahes on mõistlik migreeni tekitavate toitude söömisest loobuda või nende tarbimist vähendada.

Samal teemal

12.03.2017
Migreen kimbutab? Hoidu neist kolmest asjast!
05.00.2017
Kaheksa looduslikku vahendit, mis aitavad migreeni leevendada
27.11.2016
Tunned lõhnu halvasti? Loe, mida see ütleb su tervise kohta!
14.11.2016
Viis eeterlikku õli, mis on tervisele mõeldes hädavajalikud igas kodus