Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
10. jaanuar 2017, 12:00

Miks sa võiksid oma tervisele mõeldes kohvi asemel teed juua? (6)

Tööpäeva on kohvipausid justkui sisse kirjutatud. Kohvi rüüpamise asemel võiksid sel ajal aga hoopis teed nautida – see on tervisele kasulikum.

· Must tee tugevdab immuunsüsteemi. Seepärast sobib just külmetusteperioodil juua musta teed. Lisaks aitab must tee organismil põletikke vältida. Ning kui vajad turgutust, siis mõtle sellele, et ka mustas tees on kofeiini, mis aitab aju aktiivsena hoida, kirjutab Aftonbladet.

· Punane tee aitab puhituste vastu. Selles tees sisalduvad flavonoidid rahustavad puhituste käes vaevlevat kõhtu, samuti aitavad need nii kõhuvalu kui ka kõhulahtisuse vastu.

· Valge tee paneb jume särama. Valge tee lehti töödeldakse vähem ja seetõttu sisaldab see ohtralt antioksüdante – aineid, mis puhastavad keha vabadest radikaalidest. Need kipuvad liigse päikese, stressi ja halva toidu mõjul nahale liiga tegema.

· Taimetee rahustab meeli. Kõikvõimalikest taimedest valmistatud tee mõjub rahustavalt ning on hea valik neile, kes tahaksid korraks aja maha võtta.

· Roheline tee kiirendab ainevahetust. Kui oled ülekilodega kimpus, vali roheline tee – selles sisalduvad ained aitavad kiirendada ainevahetust. Et asi toimiks, rüüpa seda kuus tassi päevas.