Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
11. jaanuar 2017, 10:35

Kümme harjumust, mis toetavad sind ülekilodest vabanemisel

Kaalutõusus on sageli süüdi toiduga liialdamine ja heitlik päevarežiim. Kui juurutad oma igapäevaellu need kümme harjumust, on sul lihtsam kogunenud ülekilodest vabaneda.

Vabane rämpstoidust. Kui rämpstoit – ebatervislikud näksid, kommid ja küpsised – on kodus, on tõenäosus neid süüa suurem. Püüa need ära visata või kui tõesti ei raatsi, ära osta vähemalt uusi, soovitab MyProtein.

Mitmekesista menüüd. Kui sinu hommikusöögiks on alati võileivad ja lõunaks supp ja salat, tüdid sa pikapeale sellest ära ning see suurendab soovi millegi ebatervislikuga patustada. Mitmekesista oma menüüd ja hellita oma meeli uute maitsetega.

Planeeri menüü ette. Näiteks kui on valmis saanud suurem roog, jaga see väiksemateks portsudeks ja tõsta külmkappi. Pikemaks ajaks kodust ära minnes pista kotti tervislikke vahepalu.

Puhka korralikult. Ennekõike ära alahinda trennijärgset puhkust, sest väsinud keha paneb su õgima ning sa ei jaksa ka korralikult treenida.

Hommikusöögiks söö liha ja pähkleid. Tundub kummaline, kuid selline kombinatsioon paneb rasvad põlema ja tekitab täiskõhutunde pikaks ajaks. Päris kindlasti ära jäta hommikusööki söömata.

Kõnni. Lisaks regulaarsele trennile on see hea viis kalorite kaotamiseks.

Tarbi kiudaineid. Need tekitavad täiskõhutunde ja hoiavad seedimise korras. Eelista saada neid toidust (puu- ja juurviljadest, pähklitest, seemnetest ja teraviljast) toidulisandite asemel.

Harrasta intervalltreeningut. See on rasvapõletuseks väga efektiivne.

Maga korralikult. Une ajal taastub keha kõige paremini. Korralikult väljapuhanuna ei teki sul ahvatlust rämpstoidu järele haarata.

Joo vett. See on ainevahetuse töös hoidmiseks väga vajalik. Kui sa piisavalt ei joo, võib keha kergesti janu näljaga segi ajada.