Hea nõu

Miks ei tohi ravimtaimedest keedetud tee sisse mett panna?

Silja Paavle, 12. jaanuar 2017 16:10

35 KOMMENTAARI

h
ha/ 16. jaanuar 2017 09:38
"professor" ei tea isegi seda, et maos ei imendu teil midagi ega kedagi. ülejäänut jama ei viitsi isegi lugema hakata. puhas sopameedia läbu.
m
mesinik / 14. jaanuar 2017 11:00
Ei ole meedik ega farmatseut, aga kas tõesti toimeained imenduvad maos?? Mina teadsin siiani, et soolestikus.
Kasulikud ained mees hakkavad lagunema kõrgemal temperatuuril teatud aja jooksul. (temp x aeg) Kui kuum jook 5-10 min. jooksul ära juua, siis ei ole seal midagi jõudnud kaduda. Mett on lubatud pastöriseerida 70 kraadi juures (mõned minutid) ja analüüsid näitavad peale seda kõikide fermentide allesolekut. Kristalliseerunud mett tohib sulatada 45 kraadi x 24 tundi ilma et sellele mingit kahju juhtuks.
k
kuulekas/ 14. jaanuar 2017 07:28
Siin on ka teine artikkel raviteedest,kus on just soovitav teele mett lisada.Keda uskuda????
o
Oi, kui huvitavad arvamused!/ 13. jaanuar 2017 22:16
Olen 70-le lähenev ja olen kogu oma teadliku elu jooksul piisavalt palju mett ära tarvitanud. Nii toormoosidesse sügavkülma kui kohvi või tee sisse ( suhkru lisamine tõstis minul veresuhkru kõrgele, kuid mee lisamisega jäi veresuhkur normi ) ja vahel tuleb lihtsalt isu meesaia või m.leiva järele piimatassi kõrvale ja mis iganes. Noored lisavad veel putrudele ka mett vaheldumisi marjade ja toormoosidega. See jutt pole kelkimine vaid meie pere aastakümnete pikkune elu. Oleme oma pere meevajadused ise töökõrvalt 2-3 mesitaru pidades taganud, et mitte ostma minna seda, mille kvaliteedis sa kindel ei või olla, nii nagu keegi siin väga õigesti ära mainis, et müüakse ka mesitarust *läbilastud* suhkrusiirupit... Õiget juttu räägib, sest rahaahned *mesinikud* pididki nii tegema ja nagu te kõik lugenud olete - nüüd valmistatakse mett ka juba puhtalt keemilisel teel - paksendajad, magusaasendajad, aroomi- ja värvained - kõike on meeletul hulgal olemas, ära ka E-sid unusta...
Aga kääritatud teed ei joo küll ükski normaalne inimene, see on ju sama, mis süüa kibisema läinud hakklihakastet kus võid kindel olla, et umbes tunniaja pärast lööb *põhja* alt ära, ole õnnelik, kui midagi hullemat ei juhtu...
Aga valikuid teeb igaüks ise, mitte teiste *vaimukate näpunäidete* järgi.
g
gee/ 13. jaanuar 2017 20:16
Mina tarbin mett igatmoodi, kunagi pole hea, kui ei tarbi on hea.
e
einoh/ 13. jaanuar 2017 19:36
ei saa üldse aru neist igale poole KUUMADESSE jookidesse meetoppijatest...
mesi kaotab kõik oma kasulikud omadused nii kõrgel temperatuuril.
ja Kurmaanid panevad isegi kohvi sisse mett, kuigi kohvi ja mee maitse ei lähe üldse kokku!
sama kui mustale leivale mett panna või hapukrki meega süüa...
e
EK/ 13. jaanuar 2017 20:48
Sinu kommentaari tõlgendus: "ISSAND KUI LOLLID TE OLETE. TE ELATE KÕIK NII VALESTI. KUIDAS TE SAATE NII ELADA. ELAGE NAGU MINA."
Olen üks nendest, kes kasutab mett suhkru asemel tees, kohvis... Võrdlus hapukurk või must leib meega - ei ole kaugeltki nii hea kui kohvi meega. Aga see on maitse asi, ei vaidle.
Palun anna mõni viide selle kohta, kus on kirjas "nii kõrge" temperatuur, millega mesi ei kaota oma omadusi ja isegi kui kaotab, siis kas seal on ka mingeid kahjulikke variante?
Sulle soovitan aga lugeda läbi mõni raamat või vaadata mõnda videot teiste inimeste mõistmise kohta. Samuti tuleks kasuks, kui mõistaksid, et sa pole kõige targem ning kindlasti ei meeldiks sulle, kui keegi hakkaks sinu pahesid sulle nina alla hõõruma nagu need oleksid surmapatud.
n
Niisama/ 14. jaanuar 2017 00:05
Heating up to 37°C causes loss of nearly 200 components, part of which are antibacterial. Heating up to 40°C destroys invertase, an important enzyme. Heating up to 50°C for more than 48 hrs. turns the honey into caramel (the most valuable honey sugars become analogous to sugar). Heating honey higher than 60°C for more than 2 hours will cause rapid degradation. Heating honey higher than 71°C for any time period will cause rapid degradation and caramelization.
Aga mesinikud teevad mee vedelaks nagunii max 40 kraadises soojuses. Ja mesilaspere tavaline temperatuur on +35 kraadi.
articles.extension.org/pages/44460/at-what-temperature-does-honey-have-to-be-heated-too-too-destroy-the-health-benefits-for-humans
l
lembit/ 14. jaanuar 2017 12:42
topivad need, kes suhkrut tarbida ei saa/ei tohi.
m
Maitse asi/ 13. jaanuar 2020 16:18
Igale oma. Mettki pastöriseeritakse, kuid lühiajaliselt ja tõestatud on, et ei kao need head ained meest kuskile kui jood oma tee meega lühikese aja jooksul.
m
13. jaanuar 2017 12:29
Meie igasugused nõiad ja taimetargad jms on nii oluliseks muutunud, et ei usuta erialaprofessori juttu.
j
jumetis.../ 13. jaanuar 2017 12:12
Pärmiga kääritatud tee? Parem süüa hapukapsast ja hapukurki,milleks solkida head teed? Mida kõike välja ei mõelda,et pildile saada...
t
13. jaanuar 2017 20:21
Teeseenega või kambutchaga kääritatud tee on ka kääritatud tee, kes ütles, et peab pärmi panema? Hapukurgil ja hapukapsal ei ole samu omadusi, mis erinevatel ravimtaimedel, kuigi kääritatud joogid ja hapendatud köögiviljad on omal moel kõik kasulikud.

o
OnuP/ 13. jaanuar 2017 12:01
Jaaa...Ravimtaimed on mürgised ,mesi on mürgine õhk on mürgine elada on paha sest kõik on mürgine ...tuleb kohe ära surra ...see oli selle ilusa artikli lühi kokkuvõte ...aitähh heale artikli autorile -ilmselt on ta liiga palju igasugu jura uurinud...Moraal- mett ja ravimtaime teesid tarvitan ikka ja tahan ka kaua elada kõige ja kõigi kiuste...Järgmine artikkel võiks olla sellest kui mürgine on õhk ja vesi ja loodus ja et on ime et veel elus oleme
p
Patsient/ 13. jaanuar 2017 09:49
m
Margus/ 13. jaanuar 2017 11:55
Ei saanud aru vä? EI TOHI TEHA! :) Midagi ei tohi teha.
s
Szoltan Szumm/ 12. jaanuar 2017 23:53
Kõigele lisaks on mee tarbimine mesilaste väärkohtlemine :D nii et korralik veegan teed ei kuumuta ega mett ei tarbi, sest mesilased on ka inimesed.
u
Uunu/ 12. jaanuar 2017 22:18
Järage kuivatatud ravimtaimi ja haugake lusikaga mett pääle.
c
Cc/ 12. jaanuar 2017 21:56
Hea kui haridust jagub, praktika veel parem. Kord on kohvi paha kord on hea jne. Julgen väita et mesi , rõhutan mesi , mitte suhkrisiirup mis mesitarust läbi aetud, seega mesi sobib küll ravi teega. Ja mingisugust kilet ei teki. Pole vaja jälle hämada. Tahate mine ajalehte , kirjutage mõistlik artikkel.
k
kust/ 13. jaanuar 2017 11:56
sa seda tead? Lõikasid pärast meega teejoomist kellegi mao lõhki :)?
m
13. jaanuar 2017 12:30
Mesi on muuseas väga paljudele inimestele hoopis ohtlik.
n
naisuke/ 12. jaanuar 2017 21:23
See on sama õpetus, kui: miks ei tohi päeval seksida või miks ei tohi seksida üle korra kuus või miks ei tohi hommikul süüa või miks ei tohi kanda roosat kleiti...
a
asja peab võtma mõistusega/ 12. jaanuar 2017 21:00
Igaüks joogu mida tahab ja kuidas tahab. Fakt on aga see, et mee lisamine raimtaimedest tee sisse vähendab ravimtaimedest saadavat ravitoimet. Lisaks kaotab ka mesi oma ravitoime, kui seda panna üle 40 kraadise joogi sisse.
v
Vaidlen vastu/ 14. jaanuar 2017 10:54
Mesi on just see mis on abiks tee toimeainete transpordil rakuni. Ka sellest on kirjutatud, aga sry, ei viitsi praegu otsida-lisada
l
Lihtne/ 12. jaanuar 2017 20:14
Minge arstile, saate üldse joomisest lahti igaveseks.

k
kahh Ain aga mitte Raal, vaid elukutselt mesinik/ 12. jaanuar 2017 20:09
Kas lugupeetav rohvessor on miskitsorti ravimifirma palgal või, et sääntset juttu ajab ...
Taime kõikse kasulikum ja ravivam osa tuleb tegelikult välja mitte tees, st kuumas vees vaid kääritamises.
Mett pole küll keelatud kuuma tee hulka panna, kuid sealses keskkonnas kaotab mesi oma toime kiiresti.
Tarbige mett ihusoojas vees lahustatuna või teelusika kaupa purgist ja kui purgist tarbite siis jooge peale kääritatud/hapendatud taimeleotist. Tulemused on tuntavad.
Muidugi on mesi teatud sorti säilitusaine, kuid eraldi tarbides nii mett, kui taimi, ka väikese ajavahega on mõju olemas.
h
hm?/ 12. jaanuar 2017 20:23
kuidas taimeteed või-leotist kääritada?
l
13. jaanuar 2017 11:46
Lisad leotisele veidi suhkrut, jätad nõu kaetult sooja ja pimedasse seisma ja küll ta käärima hakkab. Pärmiga kääritamine on samuti võimalik, aga kõige parem omale rohu kääritamiseks olevat inimese enda sülg, seal on tema organismi jaoks omased kõige vajalikumad bakterid.
t
tartlane/ 13. jaanuar 2017 06:42
Tänan asjatundja kommentaari eest. Hapendatud leotis on muidugi tundmatu mulle, aga ma panen sidrunimahla (öko).
j
jätad ööseks selle leotise lauale / 13. jaanuar 2017 11:46
ja hommikuks ongi h a p e n d a t u d leotis valmis ja haiseb ka hästi , just nimelt haiseb
h
hehe/ 12. jaanuar 2017 19:27
Näiteks aastaid tagasi talvekuudel kui stressi ja pimedust oli rohkem, oli mul tavaks juua enne magamaminekut piparmündi teed mee ja sidruniga. Väga maitsev magushapu tee. Jõin seda sellepärast, et see tegi keha ja meele nagu pehmemaks ja lõdvestunumaks. Lausa füüsiliselt oli tunda. Pole tegu mingi autosugestsiooniga või nii. Ma ei tea kas ja kuidas see imendumine maos toimus või jäi ära aga otsene mõju oli kergesti äratuntav.
e
ert/ 12. jaanuar 2017 22:09
Joo nii nagu meeldib ja ära kuula mingit pläma mida ajakirjandus ajab. Elad kauem ja tervena!
e
Ew/ 12. jaanuar 2017 19:08
Maost imendub nii vähe, et pange aga julgesti mett, kui te just magu ei ravi :D
h
hm/ 12. jaanuar 2017 18:36
Kord nii, kord naa ja siis hoopis kolmandat moodu. Lakkuge panni, panen mett kuhu tahan ja palju tahan!
t
tule taevas appi,/ 12. jaanuar 2017 20:05
kord ei või nii,järgmisel nädalal on ufoteadlane avastanud,et just mett peabki panema.
Vot teen tunde järgi ja kirjutage mida tahes. :)
h
12. jaanuar 2017 17:57
helde arm. nüüd on siis lugu selline.