Toiduuudised

Miks pole suhkrust loobumine alati tervisele kasulik? (2)

LISA KOMMENTAAR

Juhan.14. jaanuar 2017, 08:42
Riigikogulased ei oska väikese rahaga elada, neil peavad olema annetused, riiklik rahastamine ja kuluhüvitised et seda kõike saada peab tõstma mingeid makse. Ajakirjanduses käib ikka vaheldumisi et see on kasulik või kahjulik muidugi on imelik et maapõuest võetud vesi (värska) on kallim kui vesi mis segatud keemia ja suhkruga (limonaad)
ehh14. jaanuar 2017, 07:28
ISuhkur tavalise toidu sees ei saa küll kellegi tevist rikkuda ja seda on küllaldaselt . Suhkruga liialdamise küsimus on ju ikka nendes kilomeetrite pikkustes maiustuste riiulitel olevates kaupades. Olid ajad, kui maiustusi söödi pühade ajal - jõulupakid, peolauad tortide ja kookidega, jõulupiparkoogid, jne...
Maiustused - kompvekid, küpsised, präänikud, šokolaaid, koogid, suhkrurikkad küpsetised, jne. on
praegu ju igapäevatoit. Ja nende näksimine ikka kogu ärkveloleku ajal.
Seda ei saa ära lõpetada suhkrumaksuga. Kombed peavad muutuma - toit olgu toit ja maiustused olgu maiustused. Aga kombed ei muutu, kuni kodune köök ja selle põhimõtted ei muutu. Valmistoidud, poolfabrikaadid kaulustes trumpavad suhkru koguse suurendamisega üksühte üle, sest suhkur teeb toote maitsvaks. Must leib on suhkrupomm, ne.