Foto: Vida Press
Toiduuudised
14. jaanuar 2017, 10:30

KEEDA ISE: taljesõbralik supp, mis aitab kiirelt vormi saada (11)

See üle maailma populaarne ja madala kalorsusega taimne supp on valminud Kaalujälgijate köögiviljasupi eeskujul. Ja mis kõige parem – korraga saad valmis keeta suure poti suppi ja süüa seda kuni viis päeva.

Antud kogusest saab nimelt umbes kümme portsjonit, mida saad kasutada kas eelroana või eraldiseisva söögikorrana, kirjutab Lifescript. Soovi korral võid supile lisada keedetud kana või pruuni riisi.

Supi keetmiseks vajad: 2 spl extra-virgin oliiviõli, 2 keskmise suurusega hakitud sibulat, 4 hakitud sellerivart, 1 keskmine hakitud roheline paprika, 4 hakitud küüslauguküünt, 3 tassi hakitud kapsast, 3 tassi hakitud lillkapsast (umbes 1/2 keskmise suurusega lillkapsapead), 4 hakitud keskmist porgandit, 2 tassi rohelisi ube (pooleks lõigatud, sobivad ka külmutatud oad), 8 tassi madala soolasisaldusega köögiviljapuljongit või kanapuljongit, 2 tassi vett, 2 tassi tomatikastet, 2 tassi tükeldatud tomateid, 1 tassi punaseid kidney ube, 1 loorberileht, 4 tassi hakitud värsket spinatit või 300 ml külmutatud hakitud spinatit, pool tassi hakitud värsket basiilikut, 10 sl värskelt riivitud parmesani juustu.

Valmistamine: Kuumuta õli suure poti põhjas. Lisa sibul, seller, paprika ja küüslauk; kuumuta sageli segades 13 kuni 15 minutit. Lisa kapsas, lillkapsas, porgand ja rohelised oad; sega taas, kuni köögiviljad on pehmenenud (kuni 10 minutit). Lisa puljong, vesi, tomatikaste, tomatid, oad ja loorberileht. Kata pott kaanega ja lase kogu kupatus keema. Seejärel keeda madalal kuumusel suppi, kuni köögiviljad on pehmed (20-25 minutit). Seejärel lisa spinat ja keeda veel 10 minutit. Kõige lõpetuseks maitsesta supp basiilikuga.

Igale supiportsule raputa 1 spl riivitud juustu.