Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
17. jaanuar 2017, 15:20

Mida pidada meeles suusareisiks kindlustust sõlmides?

Et sportides on õnnetuste juhtumise risk suurem, tuleks ka talvel mägedesse suusatama või lumelauatama sõites ilmtingimata reisikindlustus sõlmida.

Mida silmas pidada, tuletavad meelde IIZI reisikindlustuse spetsialistid.

1. Tee reisikindlustus kohe, kui reisile minejad ja kuupäevad on teada ning esimesed maksed tehtud.

2. Kindlustus peab kehtima kogu reisi perioodi, alates päevast, mil lahkute Eestist kuni päevani mil jõuate koju tagasi. Seda ka juhul kui lennureis algab alles Riiast või Helsinkist. Tagasi koju tulles ära unusta ajavahet.

3. Meditsiiniabikindlustusega on kaetud ootamatu haigestumise või õnnetusjuhtumiga kaasnevad ravi- ja transpordikulud välisriigis. Meditsiiniabi summa on soovitatav valida suurem, sest väiksem summa ei pruugi tõsisemate õnnetuste korral olla piisav.

4. Suusa- või lumelauareisile minnes peab poliisil olema märgitud spordi lisarisk. Kui vastavat kaitset ei ole lisatud, siis kindlustusseltsil ei ole hüvitamise kohustust mäel juhtunud õnnetuse korral. Reeglina väljaspool märgistatud radasid sõites kindlustus ei kehti.

5. Kui võtad reisile kaasa oma suusavarustuse või lumelaua, vaata üle pagasikindlustuse  summa. Veendu, et kindlustusselts pakub kaitset spordivarustusele. Samuti tasub järgida pagasi hoiustamise reegleid nii suusamäel kui oma autoga reisides. Hoia oma asjadel silma peal ja ole hoolas.

6. Vali juurde reisitõrkekindlustus. Kindlustusselts katab siis kulud, kui reis jääb ära seoses enda või lähedase tõsise haigestumise, õnnetusjuhtumi või surma tõttu. Samuti kehtib kaitse lennu hilinemise korral seoses tehnilise rikke või halva ilmaga.

7. Mõelda tasub ka vastutuskindlustusele – siis tasub kindlustus teisele osapoolele tekitatud kahju, kui sõidad talle suusamäel otsa.

8. Õnnetusjuhtumikindlustuse alusel makstakse kompensatsiooni kindlustatud isiku omastele või kindlustatule endale juhul, kui õnnetusjuhtumi tulemusel kindlustatud isik saab viga, tekib püsiv tervisekahjustus/invaliidsus või surm.