Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
18. jaanuar 2017, 16:40

Kuus imelihtsat nippi, mis aitavad dieeti pidamata kaalu langetada (4)

Kui sinuga juhtub nii, et plaanid pidevalt dieeti alustada, kuid sellega kuigi kaugele ei jõua, on see artikkel just sulle.

Business Insider toob kuus imelihtsat nippi, mis aitavad dieeti pidamata kaalu langetada.

1. Söö kvaliteetset toitu. See tähendab, et toit peab olema mitmekülgne ning tervislik. uuringud kinnitavad, et võrreldes mõnede toiturühmade eirajatega võtavad kaalust pikas perspektiivis pigem alla need, kes söövad toitainerikkamat toitu.

2. Söö juurvilju! Puu- ja juurviljades on palju kiudaineid, vitamiine ja fütotoitaineid, Kuid vähe kaloreid. Uuringid on leidnud, et kaalust võtavad alla need, kes suurendavada puu- ja juurviljade tarbimist. Kuid hoidu maisist, hernestest ja kartulitest - need pigem paisutavad pihta!

3. Söö vähem. Kui kuhjad taldrikule suure portsu sööki, sööd ka rohkem ja võtad kaalus juurde. Uuringud aga kinnitavad, et need, kellele serveeritakse suur ports, söövad keskmiselt 150-230 kilokalori võrra rohkem. See teeb aastas seitse kilo kehakaalutõusu juhul, kui söömist ei tasakaalustata trenni või vähem söömisega.

4. Jälgi, mida jood. Karastusjoogid on kurja juur! Tarbi väiksema suhkrusisaldusega jooke või vett. Uuringute andmel võtavad joomisharjumusi muutnud täiskasvanud aastas kaalus alla umbes 800 grammi.

5. Väldi ahvatlusi. Väldi toiduautomaate ning poodi toidu järele minnes tee nimekiri, mida poest osta ning pea sellest kinni.