Foto: PantherMedia / Scanpix
Treenimine
21. jaanuar 2017, 16:00

Neli uskumust, mille ülekaaluga kimpus olijad unustada võiksid (6)

Ülekilodest vabanemiseks jagatakse soovitusi nagu kerkib metsa alla seeni pärast vihma. Ja need kõikvõimalikud nõksud võivad kaalulangetajad segadusse ajada.

Hello Healthy toob välja neli uskumust, mille ülekaaluga kimpus olijad unustada võiksid – ülekilodest vabanemine ei pea olema piinav ettevõtmine.

Trenni tegemiseks ei pea ärkama hommikul vara. Parim aeg treeninguks on siis, kui sa tõesti seda teha saad. Hommikusel treeningul on omad võlud – näiteks on üks uuring leidnud, et hommikul trenni tegijad magavad paremini. Kuid ka õhtune trenn on kasulik, sest sel puhul on leitud, et õhtuti on treeningud intensiivsed. Põhiline on, et füüsiline koormus oleks regulaarne.

Kaalu langetamiseks ei ole vaja tunde aeroobikat teha. Parima tulemuse saavutad hoopis siis, kui ühendad aeroobse treeningu vastupidavustreeninguga. Ning kui neile lisada veel lihastreening, ongi sul võimalik saavutada parim välimus.

Trenn ei pea olema piinarikas. Liiga paljud vigastavad end trennis, sest nad valivad liiga raske ja intensiivse treeningu. Leia endale parim treening, mis pakub sulle naudingut ja rõõmu – siis tahad sa seda rohkem ka teha ning saavutad parimaid tulemusi.

Vormis olles ei pea välja nägema nagu modell. Sotsiaalmeedia küll kubiseb nende tüdrukute piltidest, kel on suurepärased kõhulihased ja täiuslikud õlad, kuid tegelikkuses rikuvad paljud neist oma tervist liigsete dieetide ja ületreenimisega. Kauniks on võimalik saada ka tervist kahjustamata ning ilus on inimene ka veidi vähem lihvituna.