Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
23. jaanuar 2017, 14:50

MEHELE: Viis märki, et su peenisega on asjalood kehvad (11)

Ilmselgelt tunned sa ise oma peenist ja munandeid kõige paremini, kuna oled nendega kogu elu koos elanud. Kuid siiski soovitavad spetsialistid arstiga nõu pidada, kui peaks ilmnema üks allpoolkirjeldatust nähust.

1. Munandites on tükid. Kuigi enamus tükke munandites on ohutud, on see munandivähi kõige levinum sümptom 20 – 35 aastaste seas, kirjutab The Sun. Seega – kui midagi sellist leiad, kontrolli end igaks juhuks arsti juures. Seda enam, et 99% juhtudest on varakult avastatud munandivähk ravitav.

2. Peenis on tavapärasest rohkem kõver. Olgem ausad, peenis ongi veidi kõver. Kuid kui see kõverus on tavapärasest enam väljendunud, põhjustab valu või mõjutab seksuaalelu, siis võid sa põdeda Peyronie tõbe. Ilma ravita haigus süveneb ning muudab su elu tõeliseks põrguks.

3. Valus orgasm. Kui orgasm on valus ning kui see valu levib ka munanditesse ning isegi alaselga, tuleb sellest arstiga rääkida. See võib tähendada eesnäärme põletikulist seisundit või isegi eesnäärmevähki.

4. Põletustunne või raskused urineerimisel võivad viidata eesnäärmepõletikule või kuseteede infektsioonile, räägi sellest kindlasti arstiga. Samuti tee seda, kui uriinis on verd – see võib olla viide eesnäärmeprobleemidele või tähendada neerukive.

5. Peenise nahal on tumedaid laike. See võib olla põhjustatud tasakaalututest hormoonidest, kuid võib olla ka märk mõnest haigusest. Igaks juhuks pea nõu arstiga.