Foto: VidaPress
Maailm
25. jaanuar 2017, 12:26

Vastuoluline kiirtoidukoht jagab Vatikanis kodututele tasuta eineid

Aasta alguses avas vastuseisust hoolimata kiirtoidukett McDonald’s katoliikliku kiriku keskuses Vatikanis uue söögikoha, mis hakkab elu hammasrataste vahele jäänud inimestele tasuta kõhutäit pakkuma.

Kiirtoidukett avas aasta alguses püha Peetruse väljakust vaid mõne meetri kaugusel uue söögikoha. Uksed avati hoolimata kohalike tugevast vastuseisust, vahendab Local.

Üks kardinal nimetas seda "vastuoluliseks ja perversseks", et ühte hoonesse peaksid ära mahtuma nii kiirtoidu söögikoht kui ka seitse kardinali, kes ülakorruse korterites elavad.

Paljud avaldasid muret ka linnriigi ajaloolise arhitektuuriilme säilitamise üle, mida külastavad turistide hordid aastaringselt. Kõigest hoolimata on kiirtoidukoht – mida kohalikud on asunud kutsuma McVaticaniks – nüüdseks juba pea kuu aega töös olnud.

Hakkab sotsiaalabiorganisatsiooniga koostööd tegema

Vastavatud söögikoht ja Itaalia kohalik sotsiaalabiorganisatsioon Medicina Solidale lõid käed ning hakkavad koos Vatikani kodutuid aitama ja neile kõhutäit pakkuma.

Medicina Solidale tegeleb Vatikanis viimased aasta aega ja nad võimaldavad kodututele tervisekontrolle ja vajadusel arstivisiite.

Organisatsiooni direktor Lucia Ecroli sõnas: "Ma olen selle kokkuleppe üle väga õnnelik, McDonald’s vastas meie päringule väga kiiresti."

Vabatahtlikud ja organisatsiooni töötajad jagavad kodututele laiali enam kui 1000 McDonald’si einet igal esmaspäeva lõunal. Eine sisaldab topeltjuustuburgerit, õunaviile ja ühte veepudelit.